На щиті повернувся додому Герой з Дніпропетровщини. Віталій Лисяк на фронті бився до останнього подиху

Скорботна звістка надійшла до Вільногірської громади Дніпропетровської області від військових. 14 липня 2023 року, виконуючи свій громадянський і військовий обов’язок, на Донеччині загинув житель міста Вільногірськ Віталій Лисяк, повідомляє Дніпровська панорама

Віталій Вілійович народився у м. Вільногірськ 18 вересня 1964 року. Навчався в середній школі №3. Після школи навчався в нашому техникумі по спеціальності «Електрообладнання цивільних споруд».

Віталій Лисяк працював багато років в «Дніпрообленерго», а потім на філії «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» АТ «ОГХК».

З колегами по роботі мав завжди гарні професійні й товариські стосунки. Як фахівець у своїй справі, завжди користувався заслуженим авторитетом у колективі.
Віталій був гарним сім’янином, зразковим батьком і відданим сином своєї країни.

Коли розпочалась широкомасштабна агресія з боку росії, він добровільно став на захист України. 15 березня 2022 року був мобілізований першим відділом у місті Верхньодніпровськ Кам’янського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Служив у роті вогневої підтримки однієї з фронтових бригад.

Стійко і мужньо захищаючи незалежність та територіальну цілісність батьківщини, 14 липня солдат ВСУ Віталій Лисяк загинув у бою під селом Макарівка Волноваського району Донецької області.

У воїна залишились дружина Ольга та син Владислав.

Віталія з почестями та повагою провели в останню путь і рідному Вільногірську. На церемонію прощання із земляком прийшли члени громади, знайомі, колеги по роботі, щоб підтримати у скорботі родину, віддати данину пам’яті Герою Віталію.

Поховали Віталія Вілійовича Лисяка на Алеї Героїв міського кладовища.

Вічна пам’ять і невмируща слава вірним синам України. Загиблому – низький уклін за ратний подвиг, за життя, покладене на вівтар нашої перемоги.

Редакція сайту Дніпровська панорама висловлює співчуття рідним та близьким загиблого. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Василь віддав своє життя, щоб ми жили. Під Бахмутом загинув солдат стрілецького взводу з Дніпропетровщини