Великий парад планет 20 квітня: чого очікувати і як він вплине на людину

У квітні 2024 року на нас чекає справжнє астрономічне шоу: у небі вишикуються п'ять планет - Венера, Меркурій, Нептун, Марс і Сатурн. Це не просто рідкісне явище – це другий парад планет цього місяця, а всього їх буде три, повідомляє Дніпровська порадниця.

Що таке парад планет

Парад планет - це розмовна назва астрономічної події, яка насправді називається "вирівнювання планет". Це явище, під час якого кілька планет вишиковуються близько один до одного по один бік від Сонця.
Залежно від того, скільки планет вишикувалося, розрізняють:

  • міні-вирівнювання планет (3 планети);
  • мале вирівнювання (4 планети);
  • велике вирівнювання (5-6 планет);
  • повний парад планет (7 планет, іноді плюс Плутон).

Який вигляд має парад планет

Під час вирівнювання планети вишиковуються в лінію, хоч і не абсолютно пряму.

Коли парад планет спостерігати у квітні 2024 року

Квітень нас балує аж двома парадами планет. Одне вже відбулося 4 квітня - це було мале ранкове вирівнювання Венери, Нептуна, Сатурна, Марса. Коли парад планет у 2024 році буде ще:
20 квітня - велике вирівнювання Венери, Меркурія, Нептуна, Марса та Сатурна;
3 червня - велике ранкове вирівнювання Меркурія, Юпітера, Урана, Марса, Нептуна та Сатурна;
28 серпня - велике ранкове вирівнювання Меркурія, Марса, Юпітера, Урана, Нептуна та Сатурна.
Цікаво, що всі три паради – великі. Подібні явища, за інформацією астрономів, зазвичай відбуваються не частіше, ніж раз на 20 років, але цей рік буде справді унікальним.

Як парад планет впливає на людину

З погляду астрономії вирівнювання планет - це видовищне явище, яке має будь-якої наукової цінності. Науково не доведено, що парад планет може якимось чином впливати на нашу планету та життя – провокувати землетруси, цунамі чи інші катастрофи, впливати на гравітацію тощо.
Але в давнину люди вважали парад планет містичним явищем, вони чекали "знаку згори" і часто використовували його в різних ритуалах. На думку сучасних астрологів та езотериків, така подія – дуже потужна за своєю енергетикою, яка справді може впливати на справи та настрій людини.
У такі дні, кажуть астрологи, людина може відчувати лінощі, апатію та дратівливість, тому в цей час насамперед не радять:

  • вступати у конфлікти;
  • брати щось у борг;
  • робити великі покупки.

Чекати будь-яких доленосних змін не варто, але все ж таки потрібно бути обережними - можуть загостритися хронічні захворювання, а сам по собі день вважається травмонебезпечним.

Також раніше ми писали Найсильніша магнітна буря квітня: коли пік та як уберегтися від негативного впливу