Україну атакує північний циклон. Синоптик попередила про різку зміну погоди в Дніпрі

Хто бурчав на зиму, що вона якась не така, хто захоплювався рекордами високих градусів і вже починав поглядати у бік весняних курток і насіння та розсади, той трохи поспішив, запевнила синоптик Наталя Діденко, яка дала прогноз на перший день лютого, передає Дніпровська панорама.

За її словами, прогностична діаграма, для прикладу Києва, від meteopost.com показує, що з 4-лютого морози зміцініють, а найближчим часом випадатиме сніг. Супутні явища типу сильного вітру, ожеледиці, ускладнення ситуації на дорогах та тротуарах не відміняються.

328292821_1595806357509448_339016394722151511_n

1-го лютого в більшості областей України очікується періодично сніг та мокрий сніг, на півдні - переважно хмарно, хіба на Запоріжжі невеликі опади.
Вітер північно-західний, помірний, часом із сильними поривами - не варто ходити без шапки.
Температура повітря поки що майже не міняється: вночі невеликі "мінуси".
Вдень передбачається +1+4 градуси, на півночі, північному сході та в Карпатах 0-3 градуси морозу", - прогнозує синоптик.

Вона додала, що під вихідні температура повітря почне знижуватися, і вже наступний тиждень буде морозним.

Водночас Український гідрометеорологічний центр попереджає про значну сніголавинну небезпеку (3 рівень) у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами на високогiр'ї Івано-Франківської, східної частини Закарпатської областей 1 лютого.

 Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

 Радимо утриматись від походів на високогір'я! - йдеться в повідомленні.

323334320_994400674865324_3217887924595994919_n

У Дніпрі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися. Вдень очікується від 0 до +1 градуса. Вночі -1.

Народний прогноз погоди

1 лютого відзначається день пам'яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: "Якщо крапель — то у весну ранню вір". А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з початку війни сапер Станіслав Шуба, монтер колії Павлоградської дистанції колії Придніпровської залізниці, зі своїми бойовими товаришами знешкодив сотні мін, але в одній виявилась підступна пастка. Загинув 28-річний воїн з Дніпропетровщини