Ви не замислювалися, як часто потрібно міняти кухонну губку

Губка – незамінна річ на кухні, що має певні функції залежно від кольору. Якщо ви думали, що коли ганчірка миє посуд, то заразом очищається і сама, це зовсім не так. Насправді в губці накопичується велика кількість бактерій. Губки, що містять у собі целюлозний компонент, є відповідним середовищем для росту різних мікробіологічних видів, особливо якщо залишаються мокрими між використаннями. Як часто потрібно міняти губку на кухні на нову, пише Дніпровська панорама.

Коли час викидати губку?

У губках можуть бути залишки їжі, що у поєднанні з теплою водою сприяє процвітанню бактерій. За різними оцінками, на 1 квадратному сантиметрі кухонної губки може "проживати" до 45 мільйонів бактерій, у тому числі це можуть бути мікроб групи кишкової палички.

З огляду на благотворне для бактерій середовище кухонної губки варто часто її замінювати. Рекомендується викидати губку для миття посуду через один-два тижні після використання.

Як зрозуміти, що ганчірці пора в урну?

Якщо на ній залишаються залишки їжі та рідини, можете відправляти губку у відро для сміття.

Для найекономніших підійдуть лайфхаки з продовження терміну придатності кухонної губки. Ось кілька простих кроків:

  • Розігрійте вологу губку в мікрохвильовій печі протягом двох хвилин.
  • Очистіть губку в посудомийній машині: залиште на верхній полиці та увімкніть режим сушіння.
  • Замочіть губку в розчині з 1/2 чайної ложки відбілювача та 1 літра води.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому кішка заплющує очі, коли її гладять. Про це мало хто знає