Відбувається четверта промислова революція. Українські виші беруть активну участь в міжнародних проектах

Прямо зараз на наших очах відбувається четверта промислова революція, значення якої широкі маси ще не усвідомили остаточно. Українські виші беруть активну участь в міжнародних проектах спрямованих на посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0.

Український державний університет науки і технологій дедалі активніше інтегрується до нової реалії – четвертої промислової революції, яка є визначальним фактором на нинішньому етапі розвитку цивілізації.

зе

В рамках реалізації проекту "Посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0 в Грузії та Україні (HEIn4)" 609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP в період з 13 по 17 листопада 2023 року на базі УДУНТ відбувся спільний семінар-тренінг від «Festo Україна» для промисловості «Інструменти для впровадження енергозберігаючих технологій на вашому виробництві в контексті Індустрії 4.0»

Семінар-тренінг був присвячений основним ідеям Індустрії 4.0 та впливу технологій Індустрії 4.0, що стрімко розвиваються, на зміст навчальних програм і техніку викладання у ВНЗ. Окрім фундаментальних та теоретичних аспектів Індустрії 4.0, учасники семінару-тренінгу мали можливість вивчити та відпрацювати на практиці деякі технології Індустрії 4.0 на реальному обладнанні, яке привезла Festo для цього тренінгу.

общ

Серед учасників семінару слід відмітити  активну участь викладачів кафедр машинобудівних технологій, кафедра автоматизації виробничих процесів, кафедра теорії металургійних процесів та хімії, кафедра електрометалургії, кафедра машин та агрегатів металургійного виробництва, кафедра електротехніки та електромеханіки, та  індустріальних партнерів кафедр провідних спеціалісти ДКБ «Південне ім. М. Янгеля», ДП «ВО «Південмаш ім. О. Макарова», ПрАТ « Дніпровський агрегатний завод»  та ін., а також інших науково-педагогічних працівників університету, студентів і навіть школярів.

общ1