Апеляційний суд став на бік міської ради Дніпра: реконструкція Успенської площі повністю законна

Третій апеляційний адміністративний суд виніс рішення про те, що реконструкція Успенської площі у Дніпрі проведена законно. Раніше до суду першої інстанції звернулась ГО «Платформа Громадський Контроль» з позовом, наче реконструкцію площі Успенської в м. Дніпрі проводять без дозволів органів культурної спадщини та без архітектурного конкурсу. Дніпропетровський окружний адміністративний суд став на бік громадської організації, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на інформацію міськради. 

З цим рішенням виконавчий комітет Дніпровської міської ради та відповідачі (два департаменти Дніпровської міської ради) були повністю незгодні та оскаржили його, подавши апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду. Він скасував рішення першої інстанції та відмовив у позові ГО «Платформа Громадський контроль». Адже громадська організація не довела право на матеріальний позов у цій справі та доказово не підтвердила реального порушення прав та інтересів мешканців міста Дніпра.

Тож Третій апеляційний адміністративний суд дійшов висновку, що у спірних по цій справі відносинах відповідачі – департамент благоустрою та інфраструктури та департамент капітального будівництва – діяли на підставі та у межах повноважень. Відповідно в адміністративного суду відсутні правові підстави вважати протиправним використання виконавчими органами Дніпровської міськради своїх повноважень з метою, з якою ці повноваження було надано, а тому рішення суду першої інстанції в частині визнання протиправними дій/бездіяльності відповідачів по справі не може бути визнано законним та підлягає скасуванню.

15 листопада постанова Третього апеляційного адміністративного суду набрала чинності.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі відкриваються безкоштовні курси з ПДР: як отримати водійське посвідчення без грошей