Відійшов у вічність легендарний епідеміолог Дніпропетровщини Анатолій Анчишкин

З глибоким сумом Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб повідомляє про смерть Анатолія Івановича Анчишкина, видатного лікаря-епідеміолога, який протягом багатьох років самовіддано боровся за здоров'я жителів Дніпропетровщини, передає Дніпровська порадниця.

Анатолію Івановичу було 74 роки. Він мав за плечима багатий досвід роботи в Дніпропетровській обласній санітарно-епідеміологічній станції, де він рятував життя людей, борючись з інфекційними захворюваннями.

Його внесок в епідеміологію важко переоцінити. Анатолій Іванович неодноразово брав участь в розслідуванні та попередженні спалахів інфекційних хвороб, а також активно проводив роз'яснювальну роботу щодо важливості вакцинації.

У 2021 році він став першою людиною на Дніпропетровщині, яка публічно вакцинувалася від COVID-19, тим самим надихнувши багатьох людей зробити те ж саме і захистити себе від небезпечного вірусу.

Колеги згадують Анатолія Івановича не лише як висококваліфікованого спеціаліста, але й як добру, чуйну людину, вірного товариша та друга.

Також раніше ми писали На 101 році життя зупинилось серце відомого вченого з Дніпропетровщини