Відтепер українці можуть розмитнити авто в «Дії»

Вчора, 24 квітня, Верховна Рада України зробила значний крок у боротьбі з корупцією та бюрократією, ухвалюючи законопроєкт про розмитнення авто через мобільний додаток "Дія". Завдяки цьому інноваційному сервісу українці зможуть розмитнити свої транспортні засоби усього за кілька кліків, не витрачаючи час та нерви на стомливі й непрозорі процедури, повідомляє Дніпровська порадниця.

Це справжня революція у сфері розмитнення авто, яка нарешті позбавить нас людського фактора та корупції", - йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації України. "Тепер тисячі українців зможуть заощадити час та гроші, розмитнюючи свої авто швидко, зручно та прозоро.

Для реалізації цього проекту буде створено Базу даних митних вартостей, де буде чітко зафіксована митна вартість нових легкових автомобілів, ввезених в Україну після 2007 року. Ця база міститиме інформацію про марку, модель, тип та об'єм двигуна, а також рік випуску транспортного засобу. Завдяки цьому автоматизується процес розрахунку мита, що унеможливить маніпуляції з боку чиновників та гарантує чесну й прозору процедуру розмитнення.

Також раніше ми писали Офіційно: як отримати допомогу після ракетних обстрілів у Дніпрі (куди звертатись)