Викладав школярам Захист Вітчизни, а нині боронить небо: педагог із Дніпропетровщини вступив до лав ЗСУ

Сергій служив кадровим військовим. Після звільнення в запас своє життя присвятив дітям – викладав в одній із гімназій регіону Захист Вітчизни. З початком повномасштабної війни повернувся до військової справи і нині боронить небо над Дніпропетровщиною у військах ППО. Про це повідомляє Дніпровська Панорама, посилаючись на пресслужбу Дніпропетровської ОВА. 

Все, що відбувається – наче дурний сон. Всього цього не має бути. Але добро завжди перемагає зло. Ми незламні та здобудемо перемогу, – впевнений військовослужбовець. 

Захищати країну 51-річний Сергій пішов у перші дні повномасштабного вторгнення. Військову кар’єру почав майже 35 років тому – одразу після школи. Закінчив вище командне училище, служив у Збройних Силах України. Пізніше готував сержантів – навчав володіти зброєю. А ще – тактичній підготовці. У 2013-му пішов викладати учням гімназії Захист Вітчизни. За декілька років став бронзовим призером Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Учитель року». 

З початком війни уроки довелося відкласти. 28 лютого я вже був у війську. Адже вмію пильнувати українське небо. Маю бойовий та командирський досвід. Нині керую взводом. Проводжу заняття з тактичної медицини і вогневої підготовки, – розповів захисник. 

Чоловік розповідає, найтяжче було в перші дні війни, хвилювався, що не зможе бути корисним через вік. Втім згодом побачив, на фронті багато не тільки молодих хлопців, а й його однолітків. Також на передовій багато його випускників – вони телефонують вчителю аби порадитися. Молодші ж учні присилають малюнки та записують мотиваційні ролики. 

Один з моїх вихованців – пілот винищувача. Є й ті, хто тримав оборону під Києвом. Вони ще тоді казали: «Не хвилюйтеся. Все буде добре. Ми їх там лупимо, – згадує Сергій. 

Вдома на бійця чекають дружина і донька-студентка медичного вишу. А 28-річний син, як і батько, захищає країну у лавах ЗСУ.

Читайте також: Грають на Європейській: у Дніпрі талановиті діти створили музичний гурт, щоб зібрати гроші на автівку для тероборони