Краще один раз показати. Найулюбленіший яблучний пиріг моєї мами, рецепт просять усі подруги

Яблучний пиріг - люблять у багатьох родинах. Це простий та затишний смаколик, який легко приготувати з відомих і доступних інгредієнтів. Яблучний пиріг за цим рецептом завжди виходить вдалим і зачарує вас незабутнім ароматом домашньої випічки. 

Цей яблучний пиріг тане в роті. Його готувати саме задоволення, дуже швидко і виходить він надзвичайно ніжним. Потрібно пісочне тісто, зверху натерти яблука і в духовку. А з цим легко впоратись, було б тільки бажання!

Інгредієнти:

Тісто:

Яйця – 3 шт.
Цукор – 200 грн.
Сметана – 2 ст. л.
Вершкове масло – 200 гр.
Борошно - 600 гр.
Розпушувачі -10 гр.
Начинка:
Яблука – 7 шт.
Цукор - 100 гр.
Кориця мелена (за смаком)
Волоські горіхи – 50 гр.
Глазур:
Какао – 3 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Молоко – 6 ст. л.
Вершкове масло – 10 гр.

Приготування:

Тісто:

У глибоку миску вбиваю яйця, всипаю цукор і добре збиваю віночком до розчинення цукру.

У яєчну масу додаю сметану кімнатної температури та м'яке вершкове масло, добре перемішую віночком.

Частками висипаю борошно, розпушувач та замішую м'яке тісто, яке не прилипає до рук. Накриваю тісто харчовою плівкою і прибираю в холодильник, а поки що підготую яблучну начинку.

Начинка:

Яблука очищаю від шкірки та насіння, натираю яблука на великій тертці, всипаю цукор, корицю, подрібнені волоські горіхи, добре перемішую.

Дістаю тісто з холодильника та розрізаю на 3 рівні частини.

Кожну частину перекладаю на харчовий папір, присипаю трохи борошном і розгойдую в тонкий прямокутний пласт. Перекладаю харчовий папір з тестом на лист (30 на 40 см.) і збираю пиріг. Делю яблучну начинку на 2 частини і одну частину розподіляю на першому шарі, накриваю другим шаром тіста і розподіляю начинку, що залишилася, третім шаром йде просто тісто.

Обрізаю краї і шпажкою проколюю весь пиріг. Відправляю пиріг у розігріту духовку до 180 градусів та випікаю 35-40 хвилин.

Глазур:

За 5 хвилин до закінчення випічки приготую глазур, у каструлю висипаю какао, цукор, вливаю молоко і ставлю на середній вогонь, доводжу до кипіння, постійно помішуючи, і наприкінці додаю вершкове масло.

Готовий пиріг перевернути нижньою частиною вгору, щоб пиріг був рівний і поки він гарячий розподілити глазур. Вирівняти краї і нарізати на шматочки.

яблоябло2ябло3ябло4ябло5ябло6ябло7ябло8ябло9ябло10

Смачного!