Вісім давніх українських жіночих імен, які вразять вас своєю красою та милозвучністю

Використання українських імен, повернення до національних традицій є сучасною тенденцією, яка поширюється у різних сферах життя. Ця практика також наголошується у виборі імен для немовлят. Батьки, чекаючи на народження своєї дитини, все частіше обирають стародавні українські імена або ті, які вже успішно вживаються в наших землях, пише Дніпровська панорама, посилаючись на NV Live.

Давньоукраїнські жіночі імена

Оріяна - Це незвичайне ім'я має латинське коріння і в перекладі означає "схід" або "світанок".

Квітка – це ім'я символізує красу та розквіт. Воно асоціюється з прекрасними рослинами, які приносять радість своєю зовнішністю та ароматом.

Світозара - це чарівне ім'я має слов'янське походження і означає "світло" та "сяйво". Відповідно, його значення - "та, що випромінює світло" або "просвічує".

Лукерія - це ім'я виникло спочатку в Греції, але набуло свого власного поетичного звучання на українських землях. Воно є спрощеною формою імені Глікерія, яке відоме у католицькій та православній церквах.

Сіяна – це ім'я з корінням в українській мові і базується на слові «сяє» чи «сяйво». Таким чином, воно вказує на «те, що сяє» або «висвітлює».

Калина - це чудове ім'я, яке асоціюється з червоними ягодами калини. В українській культурі калина вважається символом будинку, батьків та рідного дому. Це короткий варіант імені Калінікія з церковнослов'янської мови, яке прийшло до нас із грецької після християнізації Київської Русі.

Вірляна – це популярне слов'янське ім'я, яке виникло від слова орел. Інша варіація цього імені – Вірлянка чи Ляна.

Меланія — Ця назва також була поширена серед наших предків і прийшла в Україну із Стародавньої Греції. Воно означає «темна» чи «чорна».

Нагадаємо, раніше ми писали: День Іони. Чому сьогодні треба йти до бані й не можна підписувати документи