Вистава «Даремна обережність» у Дніпрі: історії виконавиць балетних партій (Відео)

У Дніпрі відбулася прем’єра балету «Даремна обережність». Сюжет: історія кохання молодої пари, на перешкоді стосункам якої стоїть мати дівчини. Ми побували на генеральній репетиції вистави та поспілкувались із зовсім юною балериною та майстринею сцени, що виконує одну із головних партій. Подробиці - в екслюзивному відео Дніпровської панорами.

У балеті «Даремна обережність» задіяні десятки виконавців одна з наймолодших – Ярослава. У неї невеличка партія, але для дівчини вона є важливою.

Я виконую партію сільської дівчинки, невеличкої. Це така роль, де можна уявити себе дитиною. Мені дуже приємно уявляти цю роль, "біситися" під час кінця другої картини. Менві це дуже подобається, - каже юна балерина Ярослава.

У серпні дівчині буде 11 років, з яких 6 вона займається балетом. Мрія Ярослави – головні ролі у виставах, зокрема – у «Даремній обережності».

Я б хотіла зіграти головну роль у цій виставі як Марцеліна, - мріє дівчинка.

Мрію Ярослави вже реалізувала на практиці Аліна Веретіна, яка грає наразі головну партію. Для цього їй знадобилися роки.

Я вже тут працюю 20 років, а навчалася я з 8 років в балетній школі, тут закінчила, а взагалі в цьому театрі я вже 25 років. Я була дуже енергійною дитиною і мій батько полюбляв класичний балет, тому він мене сюди привів і тут я залишилась на довгий час. Мене сюди прийняли в балетну школу і я тут навчалася 8 років, - говорить Аліна Веретіна, майстриня сцени театру опери та балету.

Щодо балету «Даремна обережність». Він вже йшов на підмостках театру опери та балету, але 10 років тому був знятий з репертуару. І ось зараз він повертається до вибагливого глядача. Майстрині сцени вдалося взяти участь ще у старій постановці.

Я виконувала багато партій, в тому числі й 10 років тому йшов цей балет і я танцювала і маленьку дитинку і я вже виходила з квітами у цій партії, потім танцювала Лізу, а потім ця вистава на деякий час зупинилась і її не було, зараз ми її відновили і вона в такому стані, як і була раніше. Це один із улюблених моїх балетів, тому що він комедійний, легкий, його можуть дивитися як діти, так і дорослі. Тут можна і поспіятися, тут немає драми, легко його дивитись і приємно танцювати такий балет, - ділиться відчуттями балерина.

Прем’єра балету вже відбулась, але дніпряни та гості міста ще мають змогу насолодитися майстерством виконавців балетних партій.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Охороняти чи руйнувати. Які сенси несе стара забудова Дніпра імперських часів (відео)