Вивезення сміття у Дніпрі: фактори, які ускладнюють цей процес у місті

Збільшення обсягів сміття, борги за послугу, брак кадрів - всі ці фактори уповільнюють вивизення твердих побутових відходів у Дніпрі. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду та ДніпроTV.

При вивезенні твердих побутових відходів перевізник у Дніпрі у своїй роботі стикається з низкою проблем, зокрема й тими, що мають сезонний характер. Взимку – це новорічні ялинки, навесні, восени – зібране гілля, а влітку-на початку осені – так звана кавунова проблема, яка нині. Про це говорить заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Ірина Козлова Дніпро

"Збільшуються обсяги сміття. Воно стає важким. А коли дощить, то ще й вологішим. Ця сезонна проблема притаманна не лише Дніпру, а й іншим містам. Ще існує низка факторів, які впливають на вивезення сміття. Серед них і збільшення кількості населення. Наразі маємо розрахункову цифру для Дніпра 1 млн 250 тис. мешканців. Також суттєво знизилися оплати за послугу. А перевізнику в свою чергу необхідно ремонтувати техніку, платити зарплатню робітникам, збільшувати кількість контейнерів, замінювати зламані баки. Ще одна проблема, яка впливає на графік вивезення сміття, – це брак кадрів. Не вистачає водіїв. Щодня у місті на лінії працює 34 сміттєвози. Перевізник докладає усіх зусиль, аби дотримуватися графіка. Наш департамент за цим уважно пильнує, контролює ситуацію", — підкреслила Ірина Козлова.

Вивіз сміття у Дніпрі

Найближчим часом ситуацію з вивезенням сміття у проблемних районах буде виправлено та надалі посилено контроль.

За словами заступника директора ТОВ "Екологія-Д" Олексія Курського, ще одна проблема, з якою стикаються у роботі, - це припарковані поруч з контейнерами автомобілі. Через них сміттєвози не можуть під’їхати, аби вивантажити сміття з контейнерів.

Олексій Курський Дніпро

"Інколи на одну і ту ж саму адресу доводиться приїжджати двічі й тричі за день, аби забрати сміття з баків. Якщо раніше сміттєвози могли виїжджати і о 2-й чи 3-й годині ранку, то нині ж лише з 05:00, оскільки діє комендантська година. Графік роботи сміттєвозу – 12 годин. Впроваджуємо і другі зміни. Працюємо і у вихідні. Докладаємо усіх зусиль, аби вчасно вивозити сміття. Водночас просимо населення сплачувати послугу, оскільки значно зросли борги. На сьогодні вони дорівнюють вже близько 220 млн грн. У приватному секторі рівень оплат знизився до 65 % , у багатоповерхівках – до 86 %", - додав Олексій Курський.

Вивіз сміття у Дніпрі

Ще один фактор - нестача кадрів. Водій сміттєвоза - це доволі специфічна професія, тому ще не можна взяти на роботу будь-якого водія. Навчання на водія сміттєвоза потребує певного часу.

Дніпрянка Тетяна працює в одній із установ по вулиці Шевченка, каже, що дійсно зараз збільшилася кількість сміття через баштанні відходи:

"У цілому можу сказати, що сміття тут вивозять вчасно. Його обсяги значно виросли через сезон кавунів, динь".

Подробиці - у сюжеті ДніпроTV:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що можна і що не варто висаджувати поряд з трояндами.