Що можна і не варто висаджувати поряд з трояндами

Висадка троянд на клумби продовжується у вересні та жовтні, але часто квіткарі скаржаться на те, що троянди погано ростуть, слабо цвітуть, при цьому постійно поливаються та удобрюються. Спробуємо розібратися в чому причина, пише Дніпровська панорама, посилаючись на На пенсії.

Якщо ви посадили якісний та здоровий саджанець, забезпечуєте рослині належний догляд, то причина абсолютно в іншому.

На троянди впливає неправильне сусідство. Є культури, які їх пригнічують.

троянди

Несприятливими сусідами для троянд стануть тюльпани, гортензії, іриси, жоржини, папороть, конвалії, айстри та лілії. Ці рослини будуть битися з трояндами за воду та поживні речовини. Крім того, вищезгадані культури можуть стати причиною інфекцій у троянд.

Також не варто висаджувати на клумбах з трояндами півонії. Це квіти-домінанти з розвиненим корінням і великими квітами. Конкуренти просто не вживаються на сусідніх "квадратах".

Якщо ваші троянди ростуть поруч із хризантемами, то ви повинні знати, що хризантеми не проти посухи, а ось троянди потребують більшої кількості вологи, а ще люблять кислий ґрунт.

розы10

Що можна висаджувати поряд із трояндами?

Кращими сусідами для троянди будуть: манжетки, герань, братки, котівники, маргаритки, дельфініум, петунії та фіалки. Цілком годяться як сусіди різні трави, включаючи лаванду, деревій, м'яту, шавлію і чебрець. Такі рослини не тільки не завадять зростанню троянд, а й відлякають шкідників.

Нагадаємо, раніше ми писали: Насолоджуємось теплом. Незабаром у Дніпро прийдуть дощі та похолодання