Водорості на пляжі, купи сміття і асфальт, що розсипався. Як проходить оксамитовий сезон в окупованому Бердянську

Пляжі тимчасово окупованого Бердянська цього літа та восени стоять практично порожні. Незважаючи на те, що проросійські блогери намагаються показати забиті пляжі, натовпи відпочиваючих, насправді ситуація інша, пише Дніпровська панорама.

Здебільшого тут відпочивають місцеві жителі, що залишились у місті. Хоча є й люди із окупованої Донецької області.

Відпочиваючих дуже мало. Приходять на пляжі біля порту, хоч там бувають обстріли. Там уже судна не ходять, залізниця, якою підвозили вантажі, зруйнована. Залишилися крани. Але є сміливі відпочиваючі, які засмагають і купаються з одного та з іншого боку порту. Їх небагато, звичайно. Пісок ніхто не чистить, там багато сухих водоростей вздовж кромки води. Від навісів залишилися металеві основи, ніякого сервісу тут немає, звісно. Тільки море, – розповідає місцевий житель Михайло Михайлович.

відпочинок на Азовському морі 2023

Вулиці Бердянська порожні. Рідкісні перехожі поспішають до магазину або на базар за покупками, переважно пенсіонери. Ніхто не займається ремонтами та прибиранням вулиць, у багатьох місцях асфальт розсипався.

На зборах голів ОСББ пролунала фраза "Ви засрали місто", тобто МИ його засрали, а не вони! А чому ж тоді до окупації у нас такого срача не було, хоч людей у місті було в рази більше, не кажучи вже про літо, коли була колосальна кількість відпочиваючих. Бували, звичайно, і звалища, але їх все ж таки прибирали, контролювали. Але такого, як зараз, ніколи не було, - пишуть бердянці.

Мешканці скаржаться, що у місті повно всяких занедбаних будівель з горами сміття, порожніми пляшками та залишками "бенкетів" бродячих тварин. І це не лише на околицях, а й у самому центрі Бердянська. Скульптура у вигляді черевиків, де бердянці та гості міста так любили фотографуватися, перетворилася на велику попільницю, повну недопалків.

Також раніше ми писали Скандал з Блакитним озером. На Дніпропетровщині викрили чиновників, які привласнили землі навколо водойми