Вони й досі блукають серед нас: моторошні легенди про найвідоміших привидів в історії

Привиди та духи - це істоти, які вже давно розбурхують уми людей. Одні вірять у їхнє існування, інші – ні. Але навіть ті, хто не вірить не можуть заперечувати, що історії про них дуже захоплюючі та загадкові. У світі існує безліч легенд про привидів. Деякі з них відомі лише у вузьких колах, інші у всьому світі. Дніпровська панорама розповість про найвідоміші привиди та їх історію

Кривава Мері

ynmbadvz032042

Кривава Мері — одна з найвідоміших легенд про примар, яка лякає дітей та підлітків у всьому світі. Згідно з повір'ям, якщо тричі вимовити перед дзеркалом ім'я цього духа, вона з'явиться перед вами. Однак, попри популярність цієї легенди, мало хто знає, звідки вона взялася.

Існує кілька версій походження легенди про Кроваву Мері. Найпоширеніша з них пов'язує її з королевою Англії Марією I Тюдор, яка отримала прізвисько "Кривава Мері" за свої релігійні переслідування. За часів її правління було спалено на багатті понад 300 протестантів.

Інша версія пов'язує Кроваву Мері з реальною жінкою, яка жила в невеликому містечку в США. Ця жінка, чиє ім'я невідоме, славилася своєю красою і молодістю. Вона ніколи не старіла і ніколи не хворіла. Місцеві жителі вважали її відьмою і боялися її. Одного разу до відьми прийшла молода дівчина, яка хотіла дізнатися секрет її вічної молодості. Відьма погодилася допомогти дівчині, але за умови, що вона буде виконувати всі її накази. Дівчина погодилася, і відьма провела з нею якийсь ритуал перед дзеркалом.

Через деякий час дівчина пропала. Жителі міста зрозуміли, що відьма заманила дівчину в пастку і вбила її. Вони кинулися до її будинку і спалили її на багатті. Перед смертю відьма прокляла всіх, хто знав про її таємницю.

Летючий Голландець

1243320_original

Летючий Голландець - це, мабуть, найвідоміший з усіх привидів. Його неодноразово спостерігали як у минулому, так і сучасники біля південних берегів Африки. Летючий Голландець показується мореплавцям завжди на дуже великій відстані у вигляді старовинного і досить зношеного вітрильного судна.

Легенда про Летючого Голландця розповідає про капітана корабля Філіпа Ван дер Деккена, який був закоханий у дівчину, що не відповідала йому взаємністю, бо вже віддала своє серце іншому. Філіп Ван дер Деккен, ослеплений пристрастю, убив її обранця. Молода красуня не змогла пережити такого горя і вчинила самогубство, кинувшись зі скелі в морські хвилі. Капітану-злочинцю нічого не залишалося, як втекти. Спробуючи обійти мис Доброї Надії на кораблі, капітан зі своєю командою потрапили в зону сильного шторму. Відчайдушний мореплавець з гордості не хотів пережидати стихію в бухті і поклявся, що ніхто з його команди не зійде на берег, поки «цей чортов мыс» не вдасться обійти. Так і плаває Летючий Голландець по водним просторам, не маючи можливості пристати до берега. Кажуть, що раз на десять років капітан може сісти на сушу лише на добу, щоб знайти дівчину, яка захоче стати його дружиною. Тоді відбудеться позбавлення від прокляття.

Біла жінка

728x542_1_5aa9d5092f430172b095c067ad6a349e@1000x745_0xac120003_9312865851594212335

Образ Білої жінки зустрічається у міфології багатьох народів світу. Ця примара завжди викликає у людей страх і трепет, але його наміри та мотиви залишаються загадкою.

В англосаксонській міфології Біла жінка є мстивим духом, який шукає молодих чоловіків, щоб помститися за свій біль та приниження. Вона з'являється у пустельних місцях і заманює чоловіків у пастку, після чого вони раптово вмирають.

За іншою версією, Біла жінка є хранителькою роду та попереджає знатних людей про швидке лихо. Вона з'являється в будинках цих людей у вигляді благородної дами і каже їм, що на них чекає небезпека.

В естонській міфології Біла жінка є духом молодої дівчини, яка була замурована в стіні. Вона блукає коридорами колишнього монастиря, де колись була щаслива з коханим, і її несамовиті крики чути досі.

Анку 

Анку

У бретонській міфології Анку є одним із найвідоміших і лякаючих міфічних істот. Він є провісником смерті і втілює морок і жах. Згідно з легендами, Анку - це скелет з довгим білим волоссям, який з'являється на дорогах міста в возі, запряженому виснаженим конем. Він скрипить візком, видаючи жахливий звук, який віщує смерть.

Деякі люди вважають, що Анку – це демонічна сила, яка прийшла на Землю, щоби збирати душі померлих. Інші вважають, що він є першою дитиною Адама та Єви, яка звернулася до злих сил і стала служити сатані.

Зустріч з Анку означає швидку смерть, якої неможливо уникнути жодними способами. Якщо людина зустріне привид опівночі, то помре протягом місяця. Якщо зустріч відбудеться в інший час доби, то смерть прийде протягом двох років.

Тому багато жителів північного заходу Франції вважали за краще залишатися вдома ночами і уникати пустельних доріг, що ведуть до цвинтарів, де найчастіше з'являвся Анку.

Читайте також: Їх більше ніхто ніколи не бачив: найжахливіші випадки зникнення людей у світі