Вражайте гостей: секрет приготування соковитої грудинки за старовинним рецептом

Відкрийте для себе секрет приготування неймовірно ніжної та ароматної свинячої грудинки, томленої в пиві. Цей простий рецепт не потребує багато часу, а результат вразить вас та ваших гостей. Завдяки пивному маринаду м'ясо стає неймовірно м'яким, соковитим та набуває вишуканого смаку, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Свинна грудинка – 1 кг;
Пиво світле – 1 банка;
Соєвий соус – 75 мл;
Часник – 5 - 6 зуб.;
Сіль – 1/2 ч. л.;
Цукор – 1 ч. л.;
Хмелі-сунелі, паприка – по 1 ч. л.;
Чорний мелений перець – за смаком.

Приготування

  1. Помиту і обсушену паперовим рушничком свинну грудинку порізати на грубі порційні шматки. Викласти на розігріту суху сковорідку і підсмажити на сильному вогні до зарумʼянення. Перевернути. Коли зарумʼяниться другий бік, влити пиво, соєвий соус.
  2. Додати грубо порізаний часник та всі спеції. Як закипить, скрутити газ на мінімум, накрити кришкою (без виходу пари) і томити до готовності мʼяса. У мене це зайняло 1 год. 50 хв. За час готування я 1 раз перевертала мʼясо на інший бік.
  3. Далі робимо отвір для виходу пари і готуємо до моменту, поки рідина майже не випарується. У мене це зайняло 1 год. 30 хв. За час готування я 1 раз перевертала мʼясо на інший бік.

Також раніше ми писали Масляне роздолля: топ-5 рецептів млинців, від яких потечуть слинки