Вражайте гостей: секрет приготування соковитої грудинки за старовинним рецептом
Відкрийте для себе секрет приготування неймовірно ніжної та ароматної свинячої грудинки, томленої в пиві. Цей простий рецепт не потребує багато часу, а результат вразить вас та ваших гостей. Завдяки пивному маринаду м'ясо стає неймовірно м'яким, соковитим та набуває вишуканого смаку, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Свинна грудинка – 1 кг;
Пиво світле – 1 банка;
Соєвий соус – 75 мл;
Часник – 5 - 6 зуб.;
Сіль – 1/2 ч. л.;
Цукор – 1 ч. л.;
Хмелі-сунелі, паприка – по 1 ч. л.;
Чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
- Помиту і обсушену паперовим рушничком свинну грудинку порізати на грубі порційні шматки. Викласти на розігріту суху сковорідку і підсмажити на сильному вогні до зарумʼянення. Перевернути. Коли зарумʼяниться другий бік, влити пиво, соєвий соус.
- Додати грубо порізаний часник та всі спеції. Як закипить, скрутити газ на мінімум, накрити кришкою (без виходу пари) і томити до готовності мʼяса. У мене це зайняло 1 год. 50 хв. За час готування я 1 раз перевертала мʼясо на інший бік.
- Далі робимо отвір для виходу пари і готуємо до моменту, поки рідина майже не випарується. У мене це зайняло 1 год. 30 хв. За час готування я 1 раз перевертала мʼясо на інший бік.
Також раніше ми писали Масляне роздолля: топ-5 рецептів млинців, від яких потечуть слинки