Встановлення нових насосних станцій, додаткових генераторів, модернізація котлів: як у Дніпрі готуються до зими

Найбільше комунальне теплопостачальне підприємство Дніпра, на балансі якого 374 котельні та 50 теплорозподільчих пунктів, вже на фініші у підготовці до опалювального сезону. Готовність «Теплоенерго» – 97 %. Основний акцент у підготовці –  встановлення нових насосних станцій, додаткових генераторів, а також модернізація котлів, щоб увесь процес подачі тепла був більш енергоощадним. Також комунальники відновлюють пошкоджену ізоляцію та утеплюють трубопроводи після реконструкції, які були аварійними, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро ТВ.

Сьомого вересня директор КП «Теплоенерго», який цього дня чергує по місту, перевірив низку локацій, де закінчують підготовчі роботи. Перша – у Соборному районі, де завершують виконувати теплоізоляцію трубопроводу опалення.

підготовка до зими Дніпро

Ця магістраль забезпечує теплом понад 140 будинків. Після проведення моніторингу теплового господарства цю зношену аварійну ділянку трубопроводу опалення протяжністю близько 500 м включили до ремонтів. Після заміни тепломережі до роботи приступила бригада ізолювальників. Наразі їм залишилось утеплити 10 м трубопроводу. Ізоляція труб необхідна, аби скоротити втрати тепла. Ще залишилось відновити по місту близько 1,5 км ізоляції та замінити близько 1,5 км аварійних ділянок теплових мереж. Обов’язково закінчимо усі роботи, - підкреслив Андрій Клименко.

підготовка до зими Дніпро

Торішні перебої з електропостачанням серйозно виснажили обладнання — насамперед, чутливими до відключень були насоси. Тому в цьому році під заміну потрапило 63 насоси. Це і мережеві, і підвищувальні, різні за потужністю та підібрані індивідуально під кожен об’єкт теплопостачання.

Так, в одному з теплорозподільчих пунктів в рамках підготовки до нового опалювального сезону замінили 2 мережевих насоси. Один буде в роботі, інший – в резерві.

Насоси сучасні, австрійські. Замінені цілком із зворотніми клапанами, запірною арматурою. Також будуть встановлені до них шафи управління плавного пуску. Цей ТРП забезпечує теплом 19 будинків, 1 садочок та ліцей, - зазначив начальник теплової дільниці № 2 КП «Теплоенерго» Сергій Агруч.

Черговий по місту додав:

Проінспектувавши ТРП, переконався, що обладнання готове до роботи. Реанімували навіть минулорічні насоси, які не витримували відключень електроенергії. Але працюватимуть нові. Ті — залишили про всяк випадок.

підготовка до зими Дніпро

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і пункт незламності, облаштований у центрі «Штурм» (вул. Гетьмана П. Дорошенка, 9).

пункт незламності Дніпро

Наш пункт незламності оснащений усім необхідним. Можемо вмістити до 100 осіб. Під час відключень електроенергії можна зарядити телефон. Є кімната матері та дитини. До нас можна приходити і з пухнастими друзями. Торік усі відвідувачі ставились з розумінням: кожен потроху заряджав телефон, щоб така можливість була у всіх, - сказала заступниця директора центру «Штурм» Вікторія Таніч.

пункт незламності Дніпро

Андрій Клименко резюмував: 

Приємно вражений інспекцією цього пункту незламності. Є генератор та й усього вдосталь: запаси води, чаю, аптечки. Впевнений, цю зиму ми гідно пройдемо і впораємось з можливими викликами.

пункт незламності Дніпро

Також раніше ми писали На радість автовласникам: у Дніпрі зробили безкоштовну парковку на 124 майданчиках у вихідні (Адреси)