"Думав, що буде 50 тисяч": Павло Зібров розчарований своєї пенсією

Відомий український співак Павло Зібров поділився несподіваною деталлю особистого життя – він назвав суму своєї пенсії. Як виявилося, 66-річний народний артист України отримує значно менше, ніж очікував, повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на соцмережі.

"Люди зараз менше гуляють, тому корпоративів у мене стало значно менше", – ділиться Павло Зібров, відомий український співак. Повномасштабна війна внесла свої корективи не лише в життя пересічних українців, але й у життя артистів.

Зараз Зібров має значно менше замовлень на корпоративні виступи, які раніше були значним джерелом його доходу. Проте, співак не сумує, адже має багато інших можливостей дарувати людям радість.

"Зараз дуже багато благодійних виступів, для військових та вимушених переселенців", – розповідає Зібров. Він з радістю їздить з концертами до військових частин та госпіталів, аби підтримати бойовий дух захисників України.

"Це дуже важливо для мене – дарувати людям емоції, підтримувати їх у цей складний час", – говорить співак.

Однак, є й ложка дьогтю в цій бочці меду. Розмір пенсії Павла Зіброва, м'яко кажучи, його не тішить.

"Я думав, що буде 50 000", – зізнався Зібров в інтерв'ю проекту "33 питання від Люкс Фм". Проте реальність виявилася суворішою: пенсія співака складає лише 7 500 гривень.

павло зибров1

"Пенсія за вислугу років робиться. Є надбавка, здається, 20%. Але я думав, що все підраховують і роблять плюс-плюс-плюс, я ще і учасник бойових дій в Афганістані (45 років тому воював), і народний артист, і грамоти за заслуги є. Я думав, що все одразу до купи й буде в мене пенсія 50 тисяч. Фіга з маком!" – емоційно висловився Зібров.

Співак також додав, що раніше пільги для артистів, а особливо для заслужених, були відчутнішими.

Реакція соцмереж:

Історія Зіброва викликала жваве обговорення в соцмережах. Багато користувачів висловили співчуття співаку та поділилися власними історіями про низькі пенсії.

"Неймовірно! Народний артист, людина, яка дарувала людям радість протягом 40 років, отримує таку мізерну пенсію. Це несправедливо!", - написала одна з користувачок Facebook.

"Це просто жах! Я отримую пенсію 3 500 гривень. Як мені на це жити?", - обурюється інша користувачка.

"Це ще раз свідчить про те, що в нашій країні потрібно кардинально реформувати пенсійну систему", - зазначає один із користувачів Twitter.

Ситуація з пенсіями в Україні:

За даними Пенсійного фонду України, середня пенсія в країні станом на 1 грудня 2023 року складає 4 437 гривень. При цьому мінімальна пенсія становить 2 684 гривні, а максимальна – 19 340 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали