Як без мобільного телефона отримати е-рецепт на “Доступні ліки”. Покрокова інструкція

Українці можуть отримати електронний рецепт на "Доступні ліки" або рецептурний препарат навіть за відсутності телефона. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на НСЗУ.

Коли лікар виписує е-рецепт на “Доступні ліки”, то на прохання пацієнта може роздрукувати його у вигляді інформаційної пам’ятки.

Інформаційна пам’ятка містить, зокрема:

- номер рецепту;
- код підтвердження;
- інформацію про виписані ліки;
- інформацію про спосіб застосування.

Щоб отримати “Доступні ліки”, пацієнт з роздрукованою пам’яткою має звернутися до будь-якої аптеки, яка бере участь у програмі.

На тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт — він так само дійсний в аптеці.

Знайти аптеку з договором із НСЗУ можна через:
- контакт-центр НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір та відпускає ліки за необхідним напрямом;
- дашборд на сайті НСЗУ:  https://cutt.ly/deqODTLZ. У меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та контактами. Радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є в наявності потрібний вам лікарський засіб;
- чат-бот “Спитай Гриця”  https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Виконуйте вказівки чат-бота і він підкаже, де найближча аптека. 

Докладніше про те, як працює програма реімбурсації можна прочитати у Гіді по програмі “Доступні ліки” для пацієнта за посиланням