Як Дніпро опікується особами з інвалідністю

Дніпро щоденно піклуються про містян та переселенців з інвалідністю. Їх забезпечують комплексною допомогою, зокрема цього року послугами санаторного лікування скористались 152 людини. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на пресслужбу Дніпровскьої міськради.

«Крім цього, ми не зупинили жодної із програм. Це і адресна допомога на оплату комунальних послуг, матеріальна допомога на лікування, а також додатково виплачували кошти до свят. Навіть зараз у нас до декади осіб з інвалідністю додаткову разову матеріальну допомогу у 2 тис. грн отримають 1 700 осіб. У місті також надається транспортна послуга особам з інвалідністю «Соціальне таксі», яку за 2022 рік отримали 1519 осіб. Місто піклується і про дітей з інвалідністю – розпочато поточні ремонтні роботи у відділенні денного перебування для дітей з інвалідністю при міському терцентрі. У міському центрі соціальної допомоги 24 особи з інвалідністю отримують послуги соціальної адаптації та професійної реабілітації. Усі послуги отримують і переселенці, ми їх не розділяємо на категорії, адже вони офіційно зареєстровані в нас і є частиною нашої великої родини Дніпра», – зазначила начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко. 

8 (1)

Однією з найактивніших громадських організацій осіб з інвалідністю є «Океан добра». Вона приймає переселенців з інвалідністю, надає їм короткостроковий притулок та допомагає виїхати за кордон. Дніпро допомагає цьому центру в оплаті комунальних послуг та оренді приміщення. 

«Коли почалась повномасштабна війна, ми вирішили допомогти людям з інвалідністю в евакуації сюди, до Дніпра. Ми звернулись тоді до Геннадія Корбана як до голови Штабу оборони Дніпра і з його допомогою нам організували вагон, окреме місце посадки для осіб з інвалідністю. Ми таким чином з 4 по 21 березня евакуювали 450 людей. Загалом на сьогодні через наш центр пройшло 1 700 переселенців, ми ще додатково відкрили корпус. Якщо б місто нам не допомогло, нам би було важко, тож дякую за те, що нам йдуть назустріч», – зазначила голова ГО «Океан Добра» Ольга Волкова.  

Наталя родом з Авдіївки, куди російські терористи почали гатити ще у 2014 році. Тоді вони з родиною стали переселенцями – переїхали до Слов’янська.

«А 24 лютого цього року поїхали спочатку до знайомих. Виїхати з Донецької області до Дніпра наважились тільки у серпні. Нас прийняла ГО «Океан добра» і наразі допомагає з документами. І цієї суботи виїжджаємо за кордон. У мого чоловіка інвалідність ІІІ групи, у мене – ІІ групи і з нами 14-річна донька та кіт. Ми дуже вдячні, що нас тепло прийняли, опікали та допомогли з усім необхідним».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпро вчергове передав допомогу військовим та цивільним.