Як фарбувати яйця в цибулинні: дуже прості поради

Великдень 2023. Як дуже просто, швидко і красиво пофарбувати яйця в цибулячому лушпинні з візерунками за найдавнішим способом, яким користувалися ще наші прабабусі та їхні предки. Це натуральний, доступний та простий метод, за допомогою якого можна отримати рівномірний колір яєць на Великдень, повідомляє Дніпровська панорама.

Основний спосіб фарбування яєць лушпинням цибулі

Покладіть лушпиння цибулі в каструльку і залийте окропом. Через 2-3 години трохи підсоліть воду і покладіть в неї яйця для фарбування кімнатної температури (не з холодильника). Закип'ятіть воду з яйцями і лушпинням цибулі, а після варіть 10 хвилин на повільному вогні. Після того як вода охолоне - вийміть яйця ложкою та обсушіть їх паперовими рушниками.

Порада: залежно від виду цибулі, можна робити яйця різнокольоровими - жовте лушпиння, помаранчеве, червоне віддає відповідний колір і яйцям.

Як фарбувати яйця в цибулинні: дуже прості поради

Мармуровий ефект для яєць на Великдень

Гарний мармуровий ефект виходить при фарбуванні лушпинням цибулі різного кольору.

Для цього необхідно змішати лушпиння помаранчевої, червоної та жовтої цибулі з дрібними шматочками паперу і загорнути все це разом з яйцем у марлю або капронову панчоху. Для того щоб яйця та папір краще прилипали до яйця, воно має бути мокрим.

Мішечки з мармуровими яйцями і лушпинням цибулі необхідно варити в каструлі, в яку також треба покласти лушпиння, близько 30-40 хвилин на повільному вогні.

Як пофарбувати яйця на Великдень?

Мокрі яйця необхідно обваляти в сухому рисі та щільно обв'язати марлею або капроном, а потім відварити у цибульному відварі.

Як фарбувати яйця в цибулинні: дуже прості поради

Фарбування яйця на Великдень з малюнком

Невелике листя зелені або квітів щільно прикладається до яйця і обертається марлею, як у двох попередніх способах фарбування яєць і відварюється у відварі з лушпиння.

Красивий варіант фарбування яєць перед Великоднем з малюнком візерунком замість рослин - мереживо, яким також обертають яйце, перед тим як варити в лушпинні.

Яйця в лушпинні цибулі і малюнок у смужку

Смугастий ефект при фарбуванні яєць цибулиння виходить, якщо перед тим, як опускати яйця у відвар обмотати їх нитками або гумками.

Порада: після того, як пофарбовані цибулею яйця на Великдень без барвників охолонуть їм можна надати красивий глянсовий ефект. Для цього необхідно змочити ватяну подушечку рослинною олією і натерти нею кожне яйце.

Як фарбувати яйця в цибулинні: дуже прості поради

Нагадаємо, раніше ми писали

До Великодня дніпрянка розкрила секрет Ельфійської паски: рецепт