Як у Дніпрі комунальники ремонтуют дороги та пішохідні доріжки

У 2023 році на поточний ремонт покриття автошляхів міста Дніпра виділено 450 млн грн з міського бюджету. За дорученням міського голови Бориса Філатова комунальники планують виконати такі роботи на площі близько 320 тис. м2, наразі виконано близько 130 тис. м2. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Сьогодні черговий по місту заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міськради Олексій Самілик проінспектував роботу комунальників на вулиці Луговській. Раніше тут виконувалися роботи з ямкового ремонту, який підтримував дорожнє покриття у задовільному стані, проте торік через дію постанови Кабміну №590 на вулиці стан асфальту значно погіршився. 

Днями комунальники приступили до поточного (середнього) ремонту. Це включатиме у себе заміну верхнього шару зношеного асфальтобетонного покриття на площі близько 11,0 тисяч метрів квадратних. Довжина ділянки, яка потребує ремонту, складає 2,0 кілометри. Орієнтовна вартість цих робіт становить 15,0 млн. грн.

За останні роки покриття дороги на Луговській вийшло з ладу. Ямковий ремонт уже став недоцільним і було прийнято рішення виконати середній ремонт замінити верхній шар покриття так як він зносився. Покриттю на сьогоднішній день 19 років. Останній раз виконувався такий ремонт у 2004 році, - розповів Олексій Самілик.

Роботи на цій ділянці ми розпочали 8 травня, за умови сприятливих погодних умов плануємо завершити до 18 травня 2023 року.

Також у Дніпрі ремонтують пішохідні доріжки. Зокрема на парній стороні вулиці Національної Гвардії на ділянці від вул. Робочої до пров. Токарного заплановано виконати поточний ремонт тротуару. Тут замінять близько 1,2 км бордюрного каменю, облаштують нове покриття з тротуарної плитки на площі 1,2 м2, виконають пониження бордюрного каменю у місцях перетину пішохідного тротуару до рівня проїзної частини та встановлення тактильних елементів перед виїздом на проїзну частину. Орієнтовна вартість робіт складає 2,5 млн. грн.

Окрім цього у Чечелівському районі незабаром стартує ремонт на вулиці Робочій. Тут у звʼязку із сильним зношенням верхнього шару асфальтобетонного покриття виникла потреба у його заміні на всьому протязі. Планується розпочати роботи  на цій ділянці протягом місяця.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі комунальники за зверненням містян повернули світло на спортивний та дитячий майданчики.