Як помити вікна так, щоб вони залишалися прозорими та чистими кілька місяців

Мити вікна - це непросте завдання, яке вимагає від нас певних зусиль. Дніпровська панорама зібрала кілька лайфхаків, які спростять цю роботу.

Фахівці не радять мити вікна за допомогою спреїв та засобів для чищення скла та дзеркал. Вони утворюють на поверхні скла тонку плівку, яка необхідна для дзеркал, але є шкідливою для вікон. Невидима плівка притягує пил, який потім осідає на склі. Після дощу це стає особливо помітним.

Краще мити вікна без хімічних засобів. Якщо скло не дуже забруднене, можна обійтися гарячою водою. Вона ефективно змиває бруд та пил. У разі більш серйозного забруднення скла, допоможе міцна заварка чорного чаю. Вона впорається і з плівкою, що залишилася від спреїв, і з сильними забрудненнями.

Проте заварка здатна фарбувати підвіконня та світлі рами, тому не слід застосовувати її на пластикових елементах вікон - тільки для очищення скла.

Брудні підвіконня і рами можна відмити простим розчином  господарського мила, розчинивши його у воді. Якщо немає рідкого мила, можна скористатися засобом для миття посуду. Вони ефективно видаляють бруд і ретельного змивання з поверхні не вимагають.

Для надання вікнам особливого блиску та прозорості можна використовувати розчин картопляного або кукурудзяного крохмалю. Просто розчиніть крохмаль у воді та перелийте його у пляшку з пульверизатором. Розпиліть цей розчин на скло і залиште його до повного висихання. Після вікна протріть сухою м'якою тканиною, такою як, наприклад, стара постільна білизна.

Після правильного миття та обробки вікна залишаться прозорими та чистими на місяці. На шибках пил накопичуватися не буде, а дощові краплі стікатимуть, не залишаючи слідів .

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кокосово-шоколадний торт "Баунті".