Торт "Баунті". Як приготувати кокосово-шоколадний смаколик

Кокосово-шоколадний торт дуже схожий за смаком на популярний батончик  Баунті. В ньому - просочені шоколадні коржі та начинка з кокосової стружки. До того ж цей смаколик доволі легко приготувати, повідомляє Дніпровська панорама

Інгредієнти

Корж:

  • Цукор 200г
  • Борошно 250г
  • Сода 1,5 ч.л.
  • Оцет 9% 1ст.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Какао 40г
  • Яйця 2
  • Сливоч.масло (розтопити) 60г
  • Олія 60мл
  • Молоко 250мл
  • Ваніль

Помадка:

  • Какао 100г
  • Молоко 350мол
  • Цукор 2ст.
  • Олія вершків. 30г
  • Сметана 2-3ст.
  • Желатин 5г

Крем:

  • Молоко 1л
  • Кокосова стружка 150г
  • Жовтки 3шт.
  • Згущене молоко 250г
  • Олія вершків. 200г
  • Цукор 100г
  • Крохмаль 1ст.

Просочення:

  • Кокосове молоко 200 мл

Приготування

  • Розігріти духовку на 180 градусів. Взяти форму (краще 32х25)
  • Для коржа просіяти сипучі продукти, влити олію та розтоплене, молоко, яйця. Збити, додати гашену соду, вилити у форму з пергаментом, пекти 30 хв.
  • Помадку варити без олії та желатину 4 хв., додати олію, остудити.
  • У сковороду з товстим дном відправити все для крему, крім згущеного молока та олії, помішувати 5-8 хв.на середньому, остудити. Згущене молоко і масло однієї температури збити. У 3 прийоми додати крем.
  • Корж просочити молоком. Зібрати.
  • З'єднати та процідити помадку з розтопленим желатином, покрити нею торт.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати піццу-пиріг - смачний перекус для всієї родини.