Торт "Баунті". Як приготувати кокосово-шоколадний смаколик
Кокосово-шоколадний торт дуже схожий за смаком на популярний батончик Баунті. В ньому - просочені шоколадні коржі та начинка з кокосової стружки. До того ж цей смаколик доволі легко приготувати, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
Корж:
- Цукор 200г
- Борошно 250г
- Сода 1,5 ч.л.
- Оцет 9% 1ст.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Какао 40г
- Яйця 2
- Сливоч.масло (розтопити) 60г
- Олія 60мл
- Молоко 250мл
- Ваніль
Помадка:
- Какао 100г
- Молоко 350мол
- Цукор 2ст.
- Олія вершків. 30г
- Сметана 2-3ст.
- Желатин 5г
Крем:
- Молоко 1л
- Кокосова стружка 150г
- Жовтки 3шт.
- Згущене молоко 250г
- Олія вершків. 200г
- Цукор 100г
- Крохмаль 1ст.
Просочення:
- Кокосове молоко 200 мл
Приготування
- Розігріти духовку на 180 градусів. Взяти форму (краще 32х25)
- Для коржа просіяти сипучі продукти, влити олію та розтоплене, молоко, яйця. Збити, додати гашену соду, вилити у форму з пергаментом, пекти 30 хв.
- Помадку варити без олії та желатину 4 хв., додати олію, остудити.
- У сковороду з товстим дном відправити все для крему, крім згущеного молока та олії, помішувати 5-8 хв.на середньому, остудити. Згущене молоко і масло однієї температури збити. У 3 прийоми додати крем.
- Корж просочити молоком. Зібрати.
- З'єднати та процідити помадку з розтопленим желатином, покрити нею торт.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати піццу-пиріг - смачний перекус для всієї родини.