Як постраждали заклади освіти від ракетного удару у Дніпрі

За дорученням міського голови, Бориса Філатова, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики  Ксенія Сушко  перевірила стан вікон у НВК №66, який розташований неподалік від місця ракетного удару, що стався у суботу, 14 січня. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Внаслідок ракетного удару постраждали заклади освіти та бібліотеки. Було вибито вікна загальною площиною 976 кв.м. 

Зараз ми знаходимося в постраждалому НВК 66. Загалом від цього прильоту у нас більше тисячі квадратних метрів вікон вибиті. В цій саме школі це 35 вікон і 40 склопакетів які прийдеться замінювати і повністю встановлювати нові вікна. Це бере на себе місто, - розповіла Ксанія Сушко.

Зараз вікна затягнуто плівкою та запінено укоси. Тепер мерія чекає на акти пошкодження від районної адміністрації, а потім вже пройде тендерна процедура по заміні вікон та ремонту укосів

За словами Ксенії Сушко, окрім закладів освіти на житловому масиві Перемога, під час озброєної агресією рф проти України було  пошкоджено ще 19 закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти. Все це сталося  внаслідок влучання ракет поблизу закладів. Департамент гуманітарної політики міськради здійснив поточні ремонти із заміни вікон на суму бiльш ніж 17 млн грн.

Нагадаємо, ми писали де та як отримати матеріальну допомогу для постраждалих від ракетного удару у Дніпрі.