Як правильно приготувати м'ясо по-купецьки

М'ясо по-купецьки – це не просто страва, це кулінарна подорож у минуле, до часів, коли купецькі столи ломилися від різноманітних наїдків. Ця страва поєднує в собі насичений смак м'яса, аромат овочів та ніжність вершкового соусу, створюючи справжню симфонію смаку. Як приготувати смакоту, розповість Дніпровська порадниця.

Історія смачної страви:

Існує кілька версій походження цієї страви. Одна з них пов'язує її з купецькими трактирами, де подавали ситні та смачні страви для заможних гостей. Інша версія стверджує, що м'ясо по-купецьки – це адаптована версія французької кухні, яку купці привезли з-за кордону.

Інгредієнти:

свинина (лопатка) – 500 г.
Сир – 150 г.
Гриби – 100 г.
помідори – 2 шт.
Майонез - за смаком
Сіль, перець, спеції – за смаком

 Приготування:

1. М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником. Нарізати на порційні шматки.

2. Нарізані шматки м'яса накрити харчовою плівкою і трохи відбити молотком. Натерти сіллю, перцем, травами і залишити маринуватися.

3. Потім викласти м'ясо на попередньо змащене рослинним маслом деко.

4. Помідори нарізати кружальцями та викласти на м'ясо. За бажанням посолити. Сир натерти на тертці і викласти частину (1/3) на помідори. Гриби почистити, нарізати та викласти на сир. За бажанням посолити. Викласти сир, що залишився на гриби. Зверху полити майонезом.

5. Поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 40 хв.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ідеальний обід: сирний крем-суп за 20 хвилин