Як правильно варити куряче філе: шеф-кухар Клопотенко дав важливі поради

Як готувати куряче філе, щоб було соковитим. Багато хто варив куряче філе та отримував сухе м’ясо. Жувати та ковтати його складно, та й задоволення від смаку немає. Річ у тому, що ця частина курки немає у складі жиру, лише волокна, тому зазвичай і виходить сухою. Але є один секрет, який допоможе вам отримати соковите куряче філе. Поради розповів відомий шеф-кухар Дмитро Клопотенко.

Все дуже просто

Якщо роздивитися куряче філе, виявите, що воно складається з великого філе та маленького. Розріжте його на ці частини. Для варіння підійде сотейник чи невеличка каструля на 2 л. Перекладіть м’ясо в неї, залийте 1,5 л холодної води, щоб повністю його покрила та ставте каструлю на середній вогонь.

Додайте 1 ч. л. солі та спеції до смаку. Кришкою не накривайте. Чекайте, поки вода закипить. В цьому і є секрет приготування соковитого курячого філе – заливати його тільки холодною водою. Тоді рідина буде поступово нагріватися, а м’ясо рівномірно готуватися.

Якщо ви хочете запекти, в пригоді будуть мої поради, як приготувати курку в духовці, щоб вийшла смачною.


Скільки часу варити куряче філе

Після закипання води, варіть куряче філе 3-5 хвилин. Потім вийміть з каструлі та нарізайте на шматочки. Ви побачите, що всередині ваше філе дуже соковите. Їжте його теплим, бо на жаль, коли воно остигне, ви знову матимете сухе м’ясо. В такому разі додавайте його до салатів, в складі яких є соуси на основі олії, сметани та натурального йогурту.

Які спеції додавати

Базові спеції, які додають для варіння курячого філе – це лавровий лист та горошини чорного і духмяного перцю. За бажанням ви можете використати декілька зубчиків часнику, зірочку бодяну та паличку кориці – вони зроблять м’ясо більш ароматним.

Чому не можна додавати м’ясо в киплячу воду
Якщо ви додаєте куряче філе в киплячу воду, вона одразу руйнує структуру білка. В цьому випадку немає поступового нагрівання та філе вийде 100% сухим.