Як правильно витирати пил, щоб він не збирався знову. Прості поради досвідчених господинь

Пил - це не просто дрібні частинки, що осіли на поверхнях. Цей невидимий ворог може завдати серйозної шкоди здоров'ю людини. Пил може викликати алергію, астму та інші захворювання дихальних шляхів. Тому важливо регулярно прибирати пил у будинку, щоб захистити себе і своїх близьких від негативного впливу. Що треба знати господиням, щоб не накликати біду, а дієво витирати пил, щоб його не було якнайдовше, розповість Дніпровська порадниця.

Однак навіть якщо ви регулярно прибираєте пил, він все одно може швидко осідати. Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися деяких правил.

Починайте прибирання з верхніх поверхонь

Пил має властивість осідати, тому якщо ви почнете прибирати знизу, то пил з верхніх поверхонь просто осяде на вже прибрані поверхні. Щоб цього не сталося, краще починати прибирання з верхніх поверхонь і поступово спускатися вниз.

Використовуйте правильні матеріали

Для того, щоб пил не осідав, необхідно використовувати вологі ганчірки. Сухі ганчірки лише піднімають пил в повітря, що може призвести до алергії та інших проблем зі здоров'ям.

Вологі ганчірки можна використовувати як звичайні, так і з антистатичним засобом. Антистатичний засіб допоможе зменшити статичну електрику, яка притягує пил.

Уборка

Підбирайте правильну щільність ганчірок

Ганчірки повинні бути достатньо щільними, щоб вони могли утримувати вологу. Однак вони не повинні бути надто жорсткими, щоб не пошкодити поверхні.

Якщо ганчірки будуть занадто м'якими, то вони не зможуть утримати вологу, а якщо вони будуть занадто жорсткими, то вони можуть пошкодити поверхні.

Протирайте пил за напрямком волокон. Так ви не будете залишати розводів.

Протираючи пил за напрямком волокон, ви зменшите ймовірність того, що пил осяде на поверхнях.

Наприклад, якщо ви протиратимете стіл за напрямком волокон деревини, то пил буде менше осідати на поверхні столу.

Не забувайте про важкодоступні місця

У важкодоступних місцях пил може накопичуватися протягом тривалого часу. Тому важливо не забувати про них при прибиранні.

До важкодоступних місць відносяться:

За меблями
За шторами
За картинами
За поличками
За шафами
Щоб прибрати пил з цих місць, можна використовувати спеціальні пристосування, такі як пилосос з насадкою для важкодоступних місць або швабра з довгою ручкою.

Регулярно провітрюйте приміщення

Регулярне провітрювання приміщення допоможе видалити пил з повітря.

Щоб пил не осідав на поверхнях, відкривайте вікна в будинку хоча б на 10-15 хвилин двічі на день.

Зволожуйте повітря в приміщенні

Сухе повітря сприяє утворенню пилу.

Щоб запобігти цьому, необхідно зволожувати повітря в приміщенні.

Зволожити повітря можна за допомогою зволожувачів повітря, рослин або просто розставивши по квартирі миски з водою.

Дотримуючись цих порад, ви зможете прибрати пил так, щоб він довго не осідав. А це означає, що в вашому домі буде чисто та затишно.

Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам прибрати пил:

Використовуйте мікрофіброві ганчірки. Мікрофіброві ганчірки добре утримують вологу і не залишають ворсинок на поверхнях.
Робіть генеральне прибирання раз на місяць. При генеральному прибиранні ви зможете прибрати пил з усіх поверхонь, в тому числі з тих, які ви не можете прибрати під час щоденного прибирання.
Використовуйте пилосос з HEPA-фільтром. HEPA-фільтр затримує дрібні частинки пилу, які можуть потрапити в повітря.
Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам прибрати пил в будинку так, щоб він довго не осідав.

Утримуйте в чистоті підлогу. Пил, що осідає на підлозі, піднімається в повітря при ходьбі.
Щоб пил не осідав на меблях, обробіть їх спеціальним засобом, який відштовхує пил. Такий засіб можна придбати в будь-якому магазині побутової хімії.

Дотримуючись цих порад, ви зможете витирати пил так, щоб він довго не осідав. А це означає, що вам доведеться менше прибирати, і ваш будинок завжди буде чистим і свіжим.

уборщица

Засоби від пилу для меблів - що вибрати

Найпростіший спосіб - купити в магазині спеціальні засоби, в тому числі і поліроль, які не просто доглядають за поверхнями, але і відштовхують частинки пилу.

Якщо гості вже на порозі, а всі засоби закінчилися, можна розвести у воді трохи кондиціонера для білизни, злегка змочити ним ганчірку або розпорошити на поверхні і протерти. Для очищення скляних предметів побуту можна використовувати розчин води і оцту, або спеціальні засоби для очищення скла.

Не забувайте прати або міняти ганчірки, які використовуєте для прибирання.

Пам'ятайте, що в більшості випадків для позбавлення від пилу досить простої чистої води або злегка зволоженою ганчірки.