Екс-чоловіка Віри Брежнєвої можуть посадити за грати

Колишнього чоловіка співачки Віри Брежнєвої - бізнесмена Михайла Кіпермана - оголосили в розшук. Така новина з'явилася на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України.

Він підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Мова йде про привласнення, розтрату або заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та про відмивання майна, що було отримане незаконним шляхом. Якщо слідство знайде всі докази та доведе провину чоловіка, його можуть позбавити волі на 7-12 років. 

Як повідомляється, Кіперману інкримінується участь у схемі із заволодіння електроенергією компанії "Укренерго" на понад 716 мільйонів гривень та легалізації коштів.

Окрім Кіпермана, у розшук також оголошено екс-директора департаменту "Укренерго" Дмитра Кондрашова та голову правління банку "Альянс" Юлію Фролову.

19 січня НАБУ викликало Кіпермана на допит за підозрою у вчиненні зазначених злочинів. Чим закінчився допит, невідомо.

Нагадаємо, Михайло Кіперман та Віра Брежнєва були одружені з 2006 по 2012 рік. У них є спільна донька Сара.

Оголошення в розшук Михайла Кіпермана є серйозним ударом для бізнесмена. Якщо слідство знайде всі докази та доведе його провину, він може бути засуджений до 7-12 років позбавлення волі.

Ця справа також може мати політичний резонанс, оскільки Кіперман є бізнес-партнером Ігоря Коломойського, одного з найвпливовіших українських політиків.

Довідково   

Кіперман Михайло Юрійович (народився 15 жовтня 1975 року у Дніпропетровську) — український бізнесмен, бізнес-партнер Ігоря Коломойського. Народився у Дніпропетровську в родині українських євреїв. Батько — Юрій Кіперман — відомий український бізнесмен, власник нафтової компанії та автозаправок. Михайло Кіперман був членом наглядової ради ВАТ «Укрнафти» та співвласником карпатського туркомплексу «Буковина». До сімейних бізнес-активів належить мережа заправних станцій, нафтова компанія «Оптіма-ойл» та оператор зв'язку «Оптіма телеком».

Статки Михайла Кіпермана журнал Фокус оцінював у 54 мільйони доларів.