Як приготувати домашній квас без дріжджів: просто і смачно

З приходом спекотних літніх днів немає нічого кращого, ніж освіжаючий домашній квас. Забудьте про магазинний напій з консервантами! Ми пропонуємо вам унікальний рецепт приготування ароматного бородинського квасу без дріжджів, який легко приготувати вдома. Лише чотири інгредієнти та трохи терпіння – і ви насолоджуватиметеся ідеальним напоєм, що чудово втамовує спрагу та дарує бадьорість у літню спеку, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

бородинський хліб — 200 г
цукор — 100 г
ізюм (немитий) — ~20 шт
гаряча вода — 2700 мл


Приготування

  1. Нарізати бородинський хліб і добре підсушити до стану сухарів (він не має бути м’яким). Покласти в банку. Залити теплою (не киплячою) водою, додати цукор і немитий ізюм.
  2. Настоювати кілька днів у теплому місці, доки не з’являться бульбашки (можуть з’явитися не одразу). Процідити: спершу через грубе сито, потім через дрібніше. Охолодити в холодильнику й насолоджуватися.
  3. Якщо хочете більше газованого ефекту — додайте ще 1–2 ложки цукру перед охолодженням і залиште квас ненадовго в теплому місці.

Також раніше ми писали Як приготувати полуничне варення за 10 хвилин: смачно, як у бабусі в дитинстві