Як приготувати пікантні мариновані грибочки. Дуже простий і смачний рецепт
Мариновані гриби — це класика української кухні, що миттєво перетворює звичайну трапезу на справжнє свято. Це не просто закуска, а справжній делікатес, який додає пікантної нотки салатам, вишуканості піцам, а також є ідеальною самостійною стравою до святкового чи повсякденного столу.
Якщо ви шукаєте простий і надійний спосіб, як заготовити ароматні, хрусткі мариновані грибочки в домашніх умовах, Дніпровська порадниця готова поділитися перевіреним рецептом!
Рецепт ароматних маринованих грибів
Інгредієнти:
Печериці - 500 г.
Вода - 50 мл.
Рослинна олія - 50 мл.
Сіль - 1 ч.л.
Цукор - 1 ч.л.
Яблучний оцет - 3 ст.л.
Лавровий лист - 3 шт.
Духмяний перець - за смаком.
Перець горошком - за смаком.
Часник - 3 зубчики.
Приготування:
- Ретельно промиваємо печериці під проточною водою.
2. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду та ставимо на вогонь.
3. Коли маринад закипить, додаємо печериці та варимо на середньому вогні 7 хвилин, періодично помішуючи.
4. Готові грибочки разом з маринадом перекладаємо в зручну ємність.
5. Охолоджуємо до кімнатної температури та зберігаємо в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали
Як приготувати гострі мариновані зелені помідори за добу