Як приготувати пікантні мариновані грибочки. Дуже простий і смачний рецепт

Мариновані гриби — це класика української кухні, що миттєво перетворює звичайну трапезу на справжнє свято. Це не просто закуска, а справжній делікатес, який додає пікантної нотки салатам, вишуканості піцам, а також є ідеальною самостійною стравою до святкового чи повсякденного столу.

Якщо ви шукаєте простий і надійний спосіб, як заготовити ароматні, хрусткі мариновані грибочки в домашніх умовах, Дніпровська порадниця готова поділитися перевіреним рецептом!

Рецепт ароматних маринованих грибів

Інгредієнти:

Печериці - 500 г.
Вода - 50 мл.
Рослинна олія - 50 мл.
Сіль - 1 ч.л.
Цукор - 1 ч.л.
Яблучний оцет - 3 ст.л.
Лавровий лист - 3 шт.
Духмяний перець - за смаком.
Перець горошком - за смаком.
Часник - 3 зубчики.

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо печериці під проточною водою.
    2. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду та ставимо на вогонь.
    3. Коли маринад закипить, додаємо печериці та варимо на середньому вогні 7 хвилин, періодично помішуючи.
    4. Готові грибочки разом з маринадом перекладаємо в зручну ємність.
    5. Охолоджуємо до кімнатної температури та зберігаємо в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як приготувати гострі мариновані зелені помідори за добу