Як зберегти зелень свіжою до 3 тижнів: простий лайфхак, який змінить ваше життя

Наприкінці весни та влітку багато господинь люблять балувати своїх близьких різними салатами та стравами з петрушкою, кропом, кінзою, руколою та базиліком. Однак часто стикаються з поширеною проблемою – навіть у холодильнику зелень у пакетах починає в'янути або покриватися пліснявою буквально на другу добу. Але є метод, завдяки якому салат можна зберегти до 3-х тижнів, повідомляє Дніпровська порадниця.

Як правильно підготувати салат, щоб він довше зберігався

Спочатку салат необхідно промити. Потім викласти його у спеціальну центрифугу, щоб видалити надлишки води. Якщо у вас її немає, тоді можна обсушити листя салату або іншу зелень на паперових рушниках або викласти на друшляк.

Якщо у вас вузький контейнер, салат потрібно нарізати, щоб не пошкодити листя при спробі втиснути його у ємність.


Потім беремо великий пластиковий контейнер і кладемо на дно два складені паперові рушники, додаємо дві жмені салату. І так, чергуючи шари, повторюємо, поки не заповнимо весь контейнер.

Тепер зелень можна відправити на зберігання у холодильник.

Також раніше ми писали Чи шкодить кімнатним рослинам водопровідна вода