Як зберігати сушку з яблок, щоб не було молі: дієві поради

Наближається осінь, і багато господинь поспішають заготовити якомога більше продуктів на зиму. На кожній кухні в цю пору кипить робота - хтось консервує, хтось заморожує, а хтось висушує продукти, зокрема яблука. Дніпровська порадниця розповість, як зберігати сушку з фруктів, щоб вона не псувалася з часом.

Як зберігати сушку з яблук - головні табу

Перш ніж розбиратися, як правильно зберігати сушку, давайте поговоримо про те, чого робити категорично не можна:

  • У жодному разі не пакуйте сушені яблука в поліетиленові пакети. Пластик може створити парниковий ефект, який призведе до появи цвілі.
  • Не варто залишати яблука в місцях із високою вологістю. Це призведе до псування продукту.
  • Не зберігайте сушку поруч із продуктами, що сильно пахнуть. Річ у тім, що вона має властивість вбирати запахи.

Також, всупереч міфу про те, як зберігати сушку, її не можна залишати на сонці. Прямі сонячні промені можуть зруйнувати вітаміни та зіпсувати смак яблук.

Як краще зберігати сушку з яблук у банках - важливі нюанси

Є кілька перевірених часом способів, як зберігати сушку з яблук, щоб не завелася міль і не з'явилася цвіль. Найкраще підійдуть скляні банки з герметичною кришкою. Це надійний спосіб, що дає змогу захистити продукт від молі, вологи та запахів.

Розповідаємо, як зберігати сушку в банках. Для початку, переконайтеся, що яблука повністю охололи. При наповненні тари продуктом намагайтеся залишити якомога менше порожнеч і щільно закрийте кришку. Так ви зменшите кількість повітря і продовжите життя продукту.

Тримайте банки в темному і прохолодному місці. Оптимальна температура - від +10°C до +15°C. Не забувайте перевіряти банки раз на кілька місяців - інспектуйте їх на предмет появи цвілі, неприємного запаху або вологи на стінках.

До речі, якщо ви не фанат скляних банок, можете тримати яблука в полотняних мішках (відмінно підійдуть вироби з льону і бавовни). Також можете сміливо використовувати вакуумні пакети або паперові вироби – як пакети, так і коробки.

Як зберігати сушку правильно, щоб не було молі - візьміть на замітку

Міль - ворог будь-яких сухих продуктів, чи то крупи, чи то сушені фрукти, чи то спеції. Але від неї дуже легко захиститися. По-перше, завжди використовуйте герметичну тару або щільно зав'язуйте мішечки та пакети.

По-друге, сушку залишайте в прохолодних місцях - комахи з холодом на "ви". Крім того, в місцях зберігання можете розкласти лавровий лист або лаванду. Їхній специфічний запах відлякає міль.

Також раніше ми писали Несподіваний секрет пишного цвітіння: чим підгодовують свої рослини професіонали