Які отруйні змії розповсюджені на Дніпропетровщині й як нейтралізувати укус, щоб не втратити кінцівку (відео)

В Дніпропетровській області розповсюджений один вид отруйних змій – степова гадюка. Сама по собі вона не нападає на людину. Але, якщо до неї наблизитись, гадюка може вкусити. Дніпровська панорама розповідає, що робити у такому випадку.

За словами кандидата біологічних наук Віктора Гассо, під час відпочинку на природі треба заздалегідь потурбуватися про своє здоров’я та убезпечити себе від можливих неприємностей.

Якщо ви десь на природі відпочиваєте, у вас повинні з собою бути антигістамінні препарати, тобто проти алергії.Якщо вас ніколи гадюка не кусала, ви не знаєте, як ваш організм зреагує. Тому прийняття антигістаміггих препаратів, багато води надо пити. Саме води, а не чаю і не кофе. Кофе змінює потік крові в організмі, підвищує тиск й тому отрута розповсюджується набагато швидше, - розповів кандидат біологічних наук Віктор Гассо. 

Також, за словами Віктора Гассо, не слід перетягувати місце укусу джгутом.

Не можна перетягувати джгутом місце укуса, тому що тоді уся отрута залишається тут. А отрута гадюки геморагичноїї дії, тобто вона розчиняє тканини и тому, якщо отрута залишиться вся на місці укусу, то можна втратити кінцівку, - каже Віктор Гассо.

У будь якому випадку, якщо вас вкусила степова гадюка, необхідно якомога швидше звернутися до найближчого медичного закладу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі справжнє нашестя плазунів (Відео).