Є привід купувати мішками. У Дніпрі впали ціни на цибулю (фото)

У Дніпрі ціни на цибулю продовжують дивувати не лише покупців, але й продавців. Вони змінуються мало не щодня, на щастя для покупців, потихеньку падають. Експерти сільгоспаналітики не очікували такої ситуації та кажуть, що радіти ще зарано. Все ще може дуже навіть змінитись, передає Днінпровська панорама. 

Відпускні ціни цибулі нового врожаю в Україні вже нижчі за минулорічні. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Аграрії серйозно стурбовані ситуацією, що склалася, оскільки пізній збір цибулі ще не почався, а попит у цій сфері залишається низьким навіть на тлі цін, що стрімко падають.

Внаслідок цього ціни на цибулю впали до 12-18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці попереднього робочого тижня.

Чергове падіння цін пояснили тим, що практично всі господарства України цього тижня розпочали збирання цибулі, тому пропозиція цього продукту на ринку зросла досить швидко. Але, за словами аграріїв, попит залишається вкрай низьким і, на жаль, зниження цін не вплинуло на продаж.

ціни на цибулю в Дніпрі

Як розповіли аналітики, відпускні ціни на ріпчасту цибулю в Україні вже в середньому на 36% нижчі, ніж на початку серпня 2022 року. Проте багато операторів ринку впевнені, що такі низькі ціни — явище тимчасове.

ціни на цибулю в Дніпрі

Ближче до середини вересня ціни на якісну цибулю можуть почати інтенсивно зростати, коли перекупники почнуть закуповувати дану продукцію для закладання на зберігання», — коментують ситуацію фахівці. 

Нагадаємо, раніше ми писали

Сезон кавунів у Дніпрі. Скільки коштують кавуни у серпні