Її дуже люблять діти, онуки та правнуки. У Дніпрі Марія Проуторова відсвяткувала 100-річчя

Дніпрянка Марія Проуторова сьогодні відсвяткувала свій 100-річний ювілей. Жінка має світлий розум, пам'ятає багато деталей свого життя, і, незважаючи на вік, залишається активною та життєрадісною. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Марія Пилипівна народилася у 1923 році в селі Краснопілля Дніпропетровської області. У 16 років дівчина потрапила до німецького полону.

"Я найстарша була в родині, і німці хотіли забрати мою молодшу сестру. Я розуміла, що там я зможу дати собі раду, і пішла замість неї", - розповідає ювілярка.

У Німеччині Марія Проуторова зустріла свою долю - Івана. Після війни вони разом повернулися до України.

"Я повернулась додому і народила трьох синів та доньку. У мене було щасливе життя. Я багато працювала, спочатку на заводі, а потім на птахофермі", - каже жінка.

У Марії Проуторової шестеро онуків, шестеро правнуків і двоє праправнуків. Жінка каже, що щаслива, бо має і дітей, і онуків, і правнуків.

"Усі зберуться за святковим столом", - каже жінка.

Середній син Марії Проуторової Микола згадує дитинство:

"Мама багато працювала, але завжди могла приділити кожному з нас час. Найважливіше для неї було, щоб ми гарно вчилися".

Онука Наталя каже, що бабуся для неї - найважливіша людина в житті:

"Я завжди їй розповідаю свої секрети. Вона завжди мене підтримує. Бабуся - приклад для всієї родини, як треба гідно жити довге життя".

Секрет довголіття Марії Проуторової - у наполегливості, каже її син Микола:

"Влітку ми від неї ховали сапки. Бо мама виходила - одразу за приладдям і до роботи по городу. Кажемо їй: "А як здоров'я?", а мама відповідає: "А город же ж як?"".

Привітати ювілярку приїхали секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара та депутатка міськради Наталія Демідова. Вони вручили офіційний лист з привітанням від мера Бориса Філатова та квіти.

"Це гордість, що у Дніпрі є такі довгожителі. Вони є очевидцями багатьох історичних подій і, найголовніше, носіями наших українських традицій та глибокої життєвої мудрості", - зазначив Олександр Санжара.

бабуля1

бабуля2

бабуля3

бабуля4

бабуля5

Нагадаємо, раніше ми писали

Війна не зупинила дніпрян від радості: найкращі моменти 2023 року