Їжа у ланч-боксах для школярів Дніпра: як показала себе перша спроба кейтерингу

У школах Дніпра, які працюють за змішаною формою, впровадили кейтерингові послуги з організації харчування. Це перший такий досвід, тому ще є над чим працювати, аби вдосконалити процес, повідомляє Дніпровська панорама.

За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олени Яковенко, у сьогоднішніх умовах – це правильне рішення, оскільки у разі повітряної тривоги діти повинні забирати їжу із собою.

шкільне харчування Дніпро

Вона розповила:

Враховуючи, що це новий підхід в організації харчування, у перший день освітнього процесу виникали деякі труднощі у постачальника щодо логістики – не врахували час доставки, коли повітряна тривога. Однак, це все відпрацювали. Ще були певні збої в обладнанні. Мається на увазі у техніці, яка розігріває ці бокси. Це були поодинокі випадки. Усе вже в нормі. У кожному закладі освіти створена бракеражна комісія, яка контролює якість порцій. Такі комісії є також і у постачальників харчування.

Як повідомила Олена Яковенко, вже були перші відгуки та навіть непорозуміння. Наприклад, декілька днів тому у меню були яйця. Діти помітили щось на шкарлупі, сфотографували. А потім показали батькам, які стали писати скарги, що дітей годують брудними яйцами. Представники гумдепу звернулись до поставщика і з’ясували, що у ланч-боксах поряд з яйцами була гречка, яка й прилипла до шкаралупи..

Вона також нагадала, що сніданки для учнів початкової школи, а також харчування школярів пільгових категорій усіх інших класів цілком безкоштовне – коштом міського бюджету. До речі, розмір порції для початківців менший ніж чим для учнів старших класів.

Щодо буфетної продукції у школах, то батькам учнів 5-11 класів необхідно ознайомитися із запропонованим меню і обрати чим харчуватимуться їхні діти. Це вже буде за батьківські кошти.

Також раніше ми писали Набрали більше 150 балів. Складено рейтинг кращих шкіл Дніпра