З 1 червня у Дніпрі може зрости тариф на електроенергію: подробиці

 Тарифи на електроенергію все ж таки зростуть. І це відбудеться по всім ознакам з 1 червня. Саме з цього дня за офіційною пропозицією Національної комісіії  держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифи на електроенергію можуть підняти удвічі, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Інтерфакс.

У документі зазначається, що запровадження таких змін, тобто підвищення тарифів, дозволить покращити фінансові показники «Енергоатому» й «Укргідроенерго», адже саме за їхній рахунок покривається різниця в ринковій ціні електроенергії, що становить зараз приблизно 6 грн/кВт*год, та тарифами для населення.

Кабмін, найімовірніше, буде розглядати цю пропозицію на своєму засіданні найближчим часом.

Нагадаємо, наразі тариф на електроенергію для населення становить 1,44 грн/кВт*год при місячному споживанні до 250 кВт*год і 1,68 грн/кВт*год при споживанні більших обсягів.

З 1 червня 2023 року єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів встановлять на рівні 2,88 грн/кВт-год (із ПДВ) у рамках першого етапу корекції цін.

НКРЕКП подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецобов'язки щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із запровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн/кВт-год із ПДВ, - ідеться в листі до Міненерго за підписом в. о. голови регулятора Руслана Кайдаша.

Раніше ми писали про: За зверненням мешканців Дніпра у дворах житлових багатоповерхівок встановлять додаткове вуличне освітлення