З 1 червня важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково перевірятися на холеру: чому саме

З 1 червня в Україні особливо важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково лабораторно тестуватися на наявність холери. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону, передає Дніпровська порадниця.

З 1 червня ми будемо говорити про епідемічний сезон на холеру. Тому що температура навколишнього середовища зараз є така, яка сприятлива для того, щоб збудник розмножувався як в харчових продуктах та в навколишньому середовищі. Тому починаючи з 1 червня починається посилений епідеміологічний нагляд за усіма випадками гострих кишкових інфекцій - сказав Кузін.

За його словами, минулого року в середньому близько 12 тис. українців були додатково обстежені на наявність холери й 11,5 тис. було досліджено з навколишнього середовища для того, щоб не допускати появи осередків холери на території України.

холера: все, що потрібно знати

Такий самий алгоритм буде застосовуватися й в цьому році. Починаючи з 1 червня особливо важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково лабораторно тестуватися на наявність холери. Для пацієнтів це не буде означати якихось затримок, але для системи епідеміологічного нагляду ми будемо дійсно мінімізувати ризик поширення холери - розповів Кузін.

Він нагадав, що торік було зафіксовано дві підозри, одна з них була в Запоріжжі, друга в Чернігівській області. Ці підозри не підтвердилися.

Також раніше ми писали Лікування безпліддя в Україні. Які послуги надаються безкоштовно