З цього моменту ваші дні пораховані: чому не можна дарувати та отримувати в подарунок годинник

Відомо ще з давніх-давен, що годинник не можна дарувати близьким людям. У кожній культурі цю прикмету трактують по-своєму. Чи варто ризикувати, здійснюючи чиюсь заповітну мрію про статусний подарунок? Про це детальніше розповість Дніпровська панорама.

Самі по собі годинники не вважаються річчю з негативною енергетикою. Це не тільки практичний, а й дуже гарний аксесуар, який вказує на статус власника. Проте заведено вважати, що годинник дарувати не можна з таких причин:

  • Гострі стрілки годинника відносяться до колюче-ріжучих предметів. Тут діє аналогія на заборону дарувати ножі, ножиці чи виделки, інакше сварки не уникнути.
  • Годинник відраховує час і, отримавши його в подарунок, можна енергетично «прив'язати» себе до аксесуара: не людина володітиме своїм часом, а вона керуватиме ним через годинник.
  • Вважається, що годинник не дарує коханим людям, оскільки такий подарунок обов'язково призведе до сварок і розлуки. За одними прикметами, закоханій або подружній парі обіцяє розлад після того, як стрілки подарованого годинника зупиняться.
  • Подарований годинник — це своєрідне запрошення на похорон, адже він починає зворотний відлік до моменту смерті власника.

Читайте також: Душі померлих можуть стояти за вікном: найважливіші прикмети та забобони, пов'язані з будинком