З пшоном та курячою гомілкою. Незвичайні голубці від відомого шеф-кухаря

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати незвичайні голубці - з українським пшоном та курячими гомілками. Зовні вони будуть дещо нагадувати класичну котлету по-київськи, а смак вразить оригінальністю. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Яке пшоно обрати

В складі пшона багато рослинних олій, які з часом окислюються та стають причиною гіркоти крупи. Зверніть увагу на дату його пакування. Чим довше воно лежить, тим більше гірчитиме. Але з цим можна впоратися в домашніх умовах. Перекладіть необхідну кількість пшона в миску, залийте окропом та залишити на 20 хвилин. Після рідину злийте та добре промийте крупу під водою. Якщо у пшона майже добіг термін придатності, тоді два рази залийте окропом.

Як обрати капусту та курку

Для голубців беріть середню білокачанну капусту, оскільки потрібні листочки, в які поміститься і пшоно, і частина курячої гомілки. Курячі гомілки потрібні свіжі та якісні.

Інгредієнти для голубців

  • 6 курячих гомілок 
  • 200 г пшона  
  • дві дрібки солі  
  • 1 голівка білокачанної капусти (нам потрібно 6 листочків) 
  • сметана для подачі  

Інгредієнти для соусу

  • 2 ст. л. томатної пасти   
  • 3 ст. л. сметани 20%  
  • 1 ч. л. цукру (за бажанням) 
  • 500 мл води   

Покроковий рецепт

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування голубців.

Крок 2
Беріть велику пательню, щоб за один раз посмажити всі 6 гомілок. Спочатку розігрійте її, а потім викладайте гомілки. Нам потрібно їх підсмажити до рум’яних золотистих боків, але не приготувати повністю. В процесі посоліть до свого смаку. Потім перекладіть в тарілку. Нехай остигають.  

Крок 3
Залийте 200 г пшона окропом та залиште на 20 хвилин. Потім перекладіть в дрібне сито, добре промийте під водою та залиште на певний час, щоб вся рідина стекла.  

Крок 4
З білокачанної капусти виріжте качан. У великій каструлі закип’ятіть воду та опустіть туди голівку. Верхні листочки поступово почнуть від’єднуватися від капустини. Діставайте їх та викладайте на тарілку. Нехай остигають. Нам потрібно 6 штук. Капусту теж дістаньте з окропу, щоб у вас була можливість приготувати із неї інші страви.  

Крок 5
З капустяних листочків зріжте тверду частину та сформуйте голубці. Беріть один листочок, додайте столову ложку пшона та підсмажену гомілку так, щоб ніжка стирчала.  

Крок 6
Загортайте голубчики наче конвертиком та одразу щільно укладайте у форму для запікання діаметром 28 см вниз загорнутою частиною. 
 
Крок 7
Зробіть соус. В миску додайте 2 ст. л. томатної пасти, 3 ст. л. сметани 20% та влийте 500 мл води, посоліть та добре перемішайте віничком, щоб всі інгредієнти об’єдналися. У вас має вийти насичений соус. Спробуйте його та за бажанням збалансуйте смак 1 ч. л. цукру.  
 
Крок 8
Залийте соусом голубці з курячими гомілками та пшоном. Він має майже повністю їх покрити. Якщо у вас форма більша, додайте трохи води та обов’язково посоліть. Накрийте форму фольгою та ставте в духовку запікатися на 1 годину 30 хвилин за температури 180 градусів.  
 
Крок 9
Діставайте готові голубчики, викладайте на тарілку та подавайте зі сметаною.  

Раніше ит писали, як приготувати заливний пиріг з цибулею та яйцями.