Загиблому на фронті відомому актору з Дніпропетровщини Хільському можуть присвоїти звання Героя України

Президента Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України відомому актору з Дніпропетровщини Олексію Хільському, який нещодавно загинув на Запорізькому напрямку фронту при виконання бойового завдання. Петиція з таким вмістом з'явилася на сайті голови країни. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Олексій Хільський 2 рази був поранений ,Олексій брав участь у звільненні Херсону,був поранений на Бахмутському напрямку та в Соледарі. Олексій Юрійович Хільський
Український актор театру і кіно, головний сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, - йдеться у зверненні до президента.

Петиція опублікована 21 серпня. Вона вже набрала понад 2,5 тісячи голосів. Для того, щоб її розглянув президент, необхідна підтримка 25 000 українців. На збір підписів залищилося 92 дні.

Нагадаємо, Олексій Хільський народився у Кам'янському, до війни знімався у кіно та серіалах. Він пішов на фронт на початку повномасштабного вторгнення в Україну,  служив у 46-й окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти та був одним з найдосвідчених бійців підрозділу. Олексій брав участь у звільненні Херсону, воював у Бахмуті та Соледарі. Двічі бійця було поранено, але щоразу після одужання він повертався на фронт.

Раніше ми писали, що у Дніпрі може з'явитися сквер Олексія Хільського. З такою ініціативою виступає мер Філатов.