Загублений скарб парку Шевченка: історія про амфітеатр, який зник (фото)

Чи знаєте ви, що в парку Шевченка колись існував величний амфітеатр, який міг вмістити 3000 глядачів? Цей дерев'яний дивовижний витвір архітектури, збудований у 1936 році, на жаль, зник під час Другої світової війни, залишивши по собі лише спогади та декілька фотографій. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Як виглядав амфітеатр у парку Шевченка

Дніпрянка Олена Присягіна поділилася цією захоплюючою історією в мережі, розкриваючи таємницю про амфітеатр, який колись був окрасою парку. Щоб збудувати цю грандіозну споруду, будівельникам довелося змінити рельєф ділянки, знявши значний пласт ґрунту. Сам амфітеатр являв собою відкритий майданчик зі сценою у формі арени, за якою розміщувалася музична "раковина".

Як виглядав амфітеатр у парку Шевченка Як виглядав амфітеатр у парку Шевченка

На жаль, доля не судила цьому прекрасному місцю довгого життя. Під час війни воно було повністю знищене вогнем, і більше його не відновлювали. Сьогодні про "Зелений театр", як його називали, можна дізнатися лише з небагатьох збережених фотографій, які переносять нас у часи його величі.

Як виглядав амфітеатр у парку Шевченка

У 2017 році цій локації спробували дати друге життя. На місці колишнього амфітеатру з'явився громадський простір "Сцена", де проводили концерти та арт-вечори. Проте з часом і це місце було покинуто.

Як виглядав амфітеатр у парку Шевченка

Фото Олена Присягіна.

Також раніше ми писали Яким був Дніпро понад 100 років тому. Фото вулиці, яка ніколи не змінювала назву