Заміна електрики та каналізації: як у Дніпрі виконують програму співфінансування ремонтів ОСББ та ЖБК

У суботу, 20 травня, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко під час чергування по місту перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо виконання програми співфінансування ремонтів ОСББ та ЖБК. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Згідно з цією програмою, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та обслуговуючих кооперативів у багатоквартирних будинках міста Дніпра сплачують лише 25% від вартості ремонту, а решта 75% сплачується містом. Міська програма співфінансування поширюється на багатоквартирні будинки у місті Дніпрі, які експлуатуються більше 10 років.

Ткаченко інспекція

Так, в ОСББ "Батумська, 4" закінчили роботи по заміні електрики по стояках 3-х під'їздів. На локації черговий по місту Святослав Ткаченко перевірив якість виконання робіт підрядною організацією, гарантія на які понад 3 роки.

Ткаченко перевірка Дніпро

Також на чергуванні директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради перевірив якість виконання робіт у ОСББ "Дружний". Згідно з програмою, у будинку було замінено ввід  холодного водопостачання та замінено каналізацію. Представник ОСББ розповів про участь у програмі та актуальність даного ремонту для ОСББ.

Кожен рік міська влада розглядає необхідні зміни до програми, щоб ОСББ та ЖБК могли проводити поточні та капітальні ремонти у своїх багатоквартирних будинках.

Система водопровод

Програма розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та обслуговуючих кооперативів у багатоквартирних будинках міста Дніпра на 2021-2025 роки отримала 533 заявки на 2023 рік, серед яких були найбільш актуальні аварійні роботи з сантехніки, електрики, ліфтового обладнання та покрівлі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі на ж/м Перемога встановлюють новий колектор.