Замініть тільки один інгредієнт: "Мімоза" стане в сто разів смачніше. Як приготувати салат на Новий рік

Салат "Мімоза" - один з найпопулярніших в Україні. Він має класичний рецепт, а також кілька авторських, але незалежно від набору інгредієнтів завжди залишається смачним і святковим.

Класичний рецепт

Для приготування класичного салату "Мімоза" вам знадобляться такі інгредієнти:

200 г консервованої риби (сьомга, горбуша або тунець)
3 яйця
1 банка консервованої кукурудзи
200 г консервованої моркви
100 г майонезу
сіль і перець за смаком

 

Приготування

Відваріть яйця круто, остудіть і наріжте кубиками.
Консервовану рибу, кукурудзу і моркву також наріжте кубиками.
У мисці змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом і посоліть за смаком.
Викладіть салат у форму або на тарілку шарами, чергуючи рибу, кукурудзу, моркву і яйця.
Зверху прикрасьте салат зеленою цибулею або кропом.

Авторські варіанти

Класичний рецепт салату "Мімоза" можна урізноманітнити, додавши до нього інші інгредієнти. Ось кілька авторських варіантів:

З куркою: додайте до салату 100 г відвареної курки, нарізаної кубиками.
З грибами: додайте до салату 100 г свіжих або заморожених грибів, відварених і нарізаних кубиками.
З сиром: додайте до салату 100 г твердого сиру, натертого на тертці.
З авокадо: додайте до салату 1 авокадо, нарізане кубиками.

Поради

Щоб салат був більш ніжним, можна збити яйця блендером.
Для пікантного смаку додайте до салату 1 ч. л. гірчиці або 2 ч. л. лимонного соку.
Перед подачею салат можна поставити в холодильник на 30-60 хвилин, щоб він настоявся.

Смачного!


Салат "Мімоза" - рецепт класичний

Інгредієнти:

4 яйця
150 г вареної моркви
150 г вареної картоплі
150 г вареної курячої грудки
1 банка консервованого горошку
1 цибулина
майонез, сіль, перець за смаком
зелень для прикраси
Записуйте, як готується салат "Мімоза" за класичною технологією.

Відварити яйця, моркву, картоплю та курку до готовності. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. 

Викласти на салат "Мімоза" шари по порядку - морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху посипати салат тертим білком, а потім тертим жовтком. Прикрасити зеленню.

Саме так готується салат "Мімоза" класичний, але якщо замінити один головний інгредієнт - смак буде зовсім іншим.

Салат "Мімоза" з сиром

Інгредієнти:

4 яйця
150 г вареної моркви
150 г вареної картоплі
150 г вареного курячого філе
100 г твердого сиру
1 банка консервованого горошку
1 цибулина
майонез, сіль, перець за смаком
зелень для прикраси

"Мімоза" з сиром-ідеальний варіант для тих, хто хоче додати пікантності салату

Відваріть яйця, моркву, картоплю, картоплю та курку. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця - на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці. Лук обсмажити до золотистого кольору.

У глибокій формі укласти шари: морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок, сир. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Викласти зверху тертий яєчний білок і жовток, прикрасити салат зеленню.