Замість клумби автостоянка: у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір

Мешканці двох будинків на Грушевського, 3б та Староказацькій,10 дуже пишаються своїм двором. Але зараз городяни побоюються, що у них відберуть їхню оазу, а з двору зроблять автостоянку, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на "Наше місто".

Два будинки об'єднані однією стіною, – розповідає Тетяна Данилова, голова правління ОСББ Старокозацька 10 – Грушевського 3б. – У нас одна система опалення, водопостачання та електропостачання. Тому з 2016 року мешканці двох будинків на різних вулицях створили одне ОСББ. Старий будинок був у жахливому стані, але ми все відремонтували, брали участь у міських програмах співфінансування.

у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір

Відремонтували під'їзди, замінили труби системи опалення. І, звичайно, подбали, щоб наш двір став доглянутим та затишним.
Сьогодні такому двору можуть позаздрити багато дніпрян. Все завдяки ініціативним мешканцям.

Місцева мешканка Таїсія Синиця зазначає:

Ми самі розбили клумбу, посадили дерева. Намагаємось робити все можливе, щоб наш двір був як іграшка. Подивіться, який у нас чудовий граб. Його посадили ще у 1950-х, одразу після війни.

у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір

На місці сміттєзвалища з'явився квітник

Двір – замкнутий простір, але територію, що примикає до нього, давно облюбували наркомани. Раніше біля паркану постійно знаходили шприци, про що мешканці постійно інформували правоохоронців.
До речі, на місці майбутньої зеленої зони лежали навіть бетонні плити, які невідомо як туди потрапили.

у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір
Мешканці двору своїми руками зробили тут маленьке «місто-сад», а троянди, бузок, хосту купували в розплідниках та ботанічному саду.

Квітник під загрозою?

На думку мешканців двору, квітник можуть забрати. Побоювання пов'язані з тим, що новий власник сусідніх будівель уже зробив у паркані хвіртку і, за словами мешканців, пообіцяв захопити частину їхнього двору, включаючи зелену зону. Власне, із цього приводу городяни і звернулися за допомогою до міської влади.

у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір
На місці подій вже неодноразово був представник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради. Ми попросили його прокоментувати ситуацію.

у Дніпрі бізнесмен погрожує мешканцям забрати двір

До нас може звертатися кожен городянин, – констатує провідний спеціаліст інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради. – Перевірка стандартна – ми запитуємо дозвільні документи. Залежно від того, є вони чи ні, приймаємо рішення. У цьому випадку зелена зона збережена. Тільки в паркані з'явилася хвіртка. Якщо буде спроба самозахоплення зеленої зони, ми, звісно, відреагуємо. Цим і займаємось.

Також раніше ми писали У Дніпрі відкриваються дитячі садочки. Які уже працюють (фото)