Заочну і вечірню форму навчання в Україні не скасовано: коментар освітнього комітету ВР

Вчора Верховна Рада України ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року». Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина у коментарі заявила, що заочну і вечірню форму навчання не скасовано, повідомляє Дніпровська панорама.

Заочну і вечірню форму навчання не скасовано. У законопроєкті №10092, який ухвалила Верховна Рада, і справді був пункт про скасування заочної і вечірньої форм навчання. Але члени освітнього комітету під час розгляду законопроєкту 13 жовтня рекомендували виключити даний пункт. Тож на сьогоднішньому засіданні законопроєкт був проголосований за виключенням вище згаданого пункту, - повідомила Гришина.

Нардеп закликала представників медіа перевіряти і публікувати достовірну інформацію.

Згідно з документом, у 2022, 2023, 2024 роках прийом на навчання для здобуття вищої освіти здійснюється в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Встановлюється, що вступні випробування для участі в конкурсному відборі на навчання у вишах включають українську мову, математику, історію України та предмет на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Також раніше ми писали «Я відчуваю себе живою за кермом»: історія водійки тролейбуса у Дніпрі (відео)