Жоден варіант перейменування Новомосковська депутати не підтримали: що далі

Депутати Новомосковської міськради не підтримали жоден з запропонованих варіантів перейменування міста, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на мера міста Сергія Рєзніка.

Напередодні підбили підсумки народного голосування, під час якого містяни обирали між трьома варіантами. Це – Новосамарськ, Самар та Новоселиця. Найбільше людям сподобався Новосамарськ. За нього віддали свої голоси понад 50% учасників опитування. 

Декілька депутатів виступили проти назви Новосамарськ, позаяк селище з такою назвою є в Оренбурзькій області рф, саме тому, на думку посадовців, це ім’я обирати не можна. 

До того ж, маємо позицію профільного комітету Верховної Ради стосовно назви Новосамарськ. 

На думку представників комітету та Українського інституту національної пам'яті, ця назва не відповідає вимогам закону про деколонізацію топонімів. 

Нагадаю, що перейменування міста відбувається саме на вимогу закону. Альтернативи цьому немає.

Дві інші назви, які було подано на розгляд ініціативними групами, не отримали потрібної кількості голосів. 

Зважаючи на це, питання переноситься на найближчу, вже січневу, сесію міської ради. Далі будемо діяти по ситуації. Але вже зараз помітно, що Верховна Рада може не взяти до уваги думку громади, - пояснив Рєзнік.

У результаті, жодну із назв не підтримали. Тепер перейменування відкладається на позачергову сесію, яка відбудеться у січні. 

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині збираються перейменувати ще одне місто. Почався збір пропозицій